Реклама

🤡 Ілон Маск може заблокувати Twitter (X) у Європі після позову ЄС

Čytaty latynkoju
🤡 Ілон Маск може заблокувати Twitter (X) у Європі після позову ЄС
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤡 Ілон Маск може заблокувати Twitter (X) у Європі після позову ЄС
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ілон Маск вважає, що для нього буде набагато простіше  заблокувати Twiter (X) в Європі, аніж взятися за розв’язання проблеми з дезінформацією у соцмережі.

Нагадаємо, що напередодні Європейський Союз (ЄС) офіційно розпочав розслідування щодо соцмережі власником якої є Ілон Маск. Предметом цього стало дотримання Twitter (X) Закону про цифрові послуги (DSA) після нападу ХАМАС на Ізраїль на початку жовтня і подальшої ізраїльської відповіді.

Тоді повідомлялося, що розслідування розпочато після «вказівок, отриманих службами Комісії про ймовірне поширення незаконного контенту і дезінформації, зокрема, поширення терористичного і насильницького контенту і мови ворожнечі».

Наразі ж видання Business Insider повідомляє, що Ілон Маск замість того, щоб дотримуватися європейського законодавства, може спробувати просто заблокувати Twitter (X) у ЄС, щоб уникнути, щоб уникнути регулювання, запровадженого Європейською комісією:

За словами людини, знайомої з компанією, Маск дедалі більше розчаровується через необхідність дотримуватися Закону про цифрові послуги. Співрозмовник додав, що мільярдер Tesla, який рік тому придбав Twitter за $44 млрд і провів ребрендинг компанії в X, обговорював можливість просто видалити доступ до застосунку в регіоні або заблокувати доступ до нього користувачам в Європейському Союзі.

Відзначимо, що напередодні комісар ЄС Тьєррі Бретон надіслав лист Ілону Маску, в якому наголосив, що його платформа «використовується для поширення незаконного контенту і дезінформації в ЄС».

Також раніше Twitter (X) оголосила, що тестує передплату Not A Bot, яка дозволяє робити пости у соцмережі. Ця новина з’явилась після того, як користувачі помітили, що у компанії готуються до ймовірного запуску трьох рівнів передплати.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...