Реклама

👨‍⚖️ Штат у США подав позов на TikTok, адже він викликає «залежність» у дітей

Čytaty latynkoju
👨‍⚖️ Штат у США подав позов на TikTok, адже він викликає «залежність» у дітей
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨‍⚖️ Штат у США подав позов на TikTok, адже він викликає «залежність» у дітей
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У одному зі штатів у США вирішили подати позов до суду на TikTok, адже він «викликає залежність» у дітей.

Як повідомляє The Verge, Відділ захисту прав споживачів штату Юта (UDCP) подав до суду на TikTok. Відзначається, що звинувачення полягає у тому, що застосунок «викликає залежність» і шкодить дітям. Окрім цього також зазначено, що TikTok обманним шляхом приховує свої відносини з ByteDance, своєю материнською компанією в Китаї.

Загалом це є продовженням політики, яка провадиться у США, адже раніше до прикладу університети почали блокувати TikTok на території своїх кампусів задля того, щоб усунути «ризики для інформації, що міститься в мережі університету, та для нашої критичної інфраструктури».

The Verge також повідомляє, що губернатор штату Юта, Спенсер Кокс, звинуватив компанію в тому, що вона «вводить в оману батьків, що її застосунок є безпечним для дітей».

У своєму пресрелізі, щодо позову, він відзначив, що застосунок «незаконно» втягує дітей та викликає звикання за допомогою функцій, які заохочують їх до безперервного перегляду відео, щоб заробити більше грошей на рекламі.

Відзначається, що таким чином компанія порушує закони штату Юта, адже викликає залежність у дітей і коштом цього отримує прибуток. Також зазначено, що TikTok «спотворює такі речі, як безпека свого застосунку і чесність своєї політики», адже компанія стверджує, що базується у США, а не контролюється з Китаю компанією ByteDance.

Загалом у позові вимагають розгляд справи судом присяжних та просять суддю «попередньо або назавжди заборонити» TikTok порушувати «Закон про практику продажу товарів споживачам».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...