Реклама

Як змінився диджитал-ринок України та світу за 2023 рік — опитування експертів Netpeak Group 

В матеріалі розглянуто головні тренди українського ринку з серпня 2022 по серпень 2023 року.
Čytaty latynkoju
Як змінився диджитал-ринок України та світу за 2023 рік — опитування експертів Netpeak Group 
  1. Головна
  2. Техно
  3. Як змінився диджитал-ринок України та світу за 2023 рік — опитування експертів Netpeak Group 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В матеріалі розглянуто головні тренди українського ринку з серпня 2022 по серпень 2023 року.

Менше ресурсів, більше цікавості до нових рішень та ШІ, більше обізнаності в диджитал та запасні плани на всі випадки — про такі головні тренди українського ринку з серпня 2022 по серпень 2023 року розказав Дмитро Скляр, СЕО Netpeak Agencies Group (частина Netpeak Group) у статті на Netpeak Journal.

Для цього матеріалу було проведено внутрішнє дослідження з експертами digital агентства Netpeak, платформи колтрекінгу, телефонії та наскрізної аналітики Ringostat та агенції digital-маркетингу Inweb. Про зміни на ринку в Україні та світі поділилися своїми інсайтами 30 new business менеджерів, маркетологів, власників бізнесу та проєктних менеджерів, які ведуть сукупно понад 500 проєктів: інтернет-магазинів, хмарних сервісів, застосунків.

Основні пойнти змін в українському ринку:

  • Український ринок digital-послуг став швидшим (так, ще швидшим), більш обізнаним, з фокусом на перформанс та ноу-хау рішення.
  • Суттєво зросла кількість запитів від підприємців, які хочуть просуватися за кордоном у Західній Європі та США. Це і виробництво, і послуги. Чимало українських бізнесів виходить в Польщу та Румунію.
  • Зменшилась кількість запитів медійної реклами, натомість більше стало запитів з перформансу — SEO, PPC, email, виводу бізнесу на Amazon «під ключ» та роботі на інших маркетплейсах. У керівників бізнесу менше грошей та вони хочуть швидших та якісніших результатів.
  • Майже всі українські бізнеси вийшли на довоєнні показники, хоча є кілька ніш, які не змогли відновитися, або зовсім зникли. Це нерухомість, туризм, івенти. Значно поменшало запитів на просування від блогерів.
  • Спостерігається тенденція, що засновники компаній більш активно долучаються до маркетингових питань, наші проєктні менеджери набагато частіше спілкуються з C-левелами, ніж з найманими працівниками на стороні клієнта.

Детально з повним матеріалом дослідження можна ознайомитися на Netpeak Journal.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...