Реклама

📱 Новий iPhone 15 з USB-C, Watch Series 9: що показали на презентації Apple 12 вересня (оновлено)

Čytaty latynkoju
📱 Новий iPhone 15 з USB-C, Watch Series 9: що показали на презентації Apple 12 вересня (оновлено)
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Новий iPhone 15 з USB-C, Watch Series 9: що показали на презентації Apple 12 вересня (оновлено)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сьогодні, 12 вересня, Apple провела чергову презентацію. Раніше ми збирали усе, чого варто очікувати, а тепер маємо можливість порівняти, які з чуток підтвердилися.

Нагадаємо, подивитися презентацію можна було:

На сайті компанії;
У застосунку Apple TV;
На офіційному YouTube-каналі.

Презентація почалася з виступу Тіма Кука, який зазначив, що Apple Vision Pro вийде на ринок на початку наступного року.

Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9 все ж таки отримала новий чип S9 на базі Apple A15 Bionic. Графічний процесор на 30% швидший.

Series 9 все також матиме 18 годин автономної роботи. Крім того, Apple обіцяє, що робота Siri на Apple Watch стане у багато разів швидше.

Apple Watch Series 9 також отримає більш яскравий дисплей — у два рази яскравіше за попередню версію. Яскравість дисплея тепер може варіюватися від 1 до 2000 ніт.

Крім того, нова модель одразу буде доступна ще в одному кольорі — рожевому.

На презентації анонсували новий інструмент Double Tap для Apple Watch. Тепер можна керувати годинником подвійним тапом пальцями на руці, де знаходиться годинник. Це дозволяє відповідати на дзвінки, керувати мультимедією тощо. Технологія працюватиме лише на Series 9.

Щодо екології: Series 9 зроблений з перероблених матеріалів. В Apple зазначили, що вперше переробили кобальт у батареї. За повідомленням, компанія створює Apple Watch з 78% зменшенням вуглецевого сліду. Решту відсотків планують компенсувати екологічними ініціативами.

Apple Watch Series 9 коштуватиме від $399 та буде доступним з 22 вересня.

Apple Watch Ultra 2

Компанія також представила Apple Watch Ultra 2. Нова архітектура дисплея дозволяє досягати яскравості до 3000 ніт. Також годинник отримав новий циферблат під назвою Modular Ultra.

Нічний режим у Watch Ultra 2 використовує датчик навколишнього освітлення для автоматичного перемикання режиму дисплея. Годинник, як й попередня версія, працюватиме 36 годин без підзарядки та 72 години в режимі низького енергоспоживання.

Apple Watch Ultra 2 коштуватиме від $799 та буде доступним з 22 вересня.

iPhone 15

Новий iPhone 15 отримає OLED-дисплей Super Retina, який має яскравість 1600 ніт. Пікова яскравість складає 2000 ніт при сонячному світлі — це вдвічі більше, ніж в iPhone 14.

Також iPhone 15 та iPhone 15 Plus вийдуть у різних розмірах: звісно, Plus-версія більше.

Щодо камер: основна камера отримає 48 Мп, інші – 12 Мп. У базову версію iPhone 15 також повернули подвійний зум. Також в Apple розповіли, що покращили портретний та нічний режими.

 

Базові моделі отримали процесори Apple A16 Bionic, який був у iPhone 14 Pro.

Також новий iPhone 15 отримає інтерактивний виріз Dynamic Island, який в iPhone 14 був лише у Pro-версій, а також USB-C замість традиційного Lightning. Кейс AirPods тепер також заряджатимуться через USB-C.

iPhone 15 коштуватиме від $799 за 128 Гб, iPhone 15 Plus від $899 за 128 Гб.

iPhone 15 Pro та Pro Max

Також Apple продемонструвала новий iPhone 15 Pro Та Pro Max, які отримали менші рамки дисплея.

Також підтвердилася інформація інсайдерів про перемикач беззвучного режиму. Замість нього буде кнопка, яку можна буде налаштовувати під потреби користувача.

iPhone 15 Pro та Pro Max отримали новий шестиядерний чип A17 Pro, перший 3-нм процесор. A17 Pro має спеціальні движки для ProRes і декодер відео AV1 для потокових сервісів. Кажуть, що A17 Pro більш енергоефективний і в 4 рази швидший при трасуванні променів, ніж попередній чіп.

Щодо камери: основна камера може знімати у форматі HEIF з роздільною здатністю 48 Мп. Обіцяють вдвічі кращу якість портретної зйомки в умовах недостатнього освітлення завдяки регулюванню фокуса та глибини. Інші камери отримали 12 Мп.

Також в Apple кажуть, що нова камера отримала найдовший оптичний зум, 5-кратний зум при фокусній відстані 120 мм. На 25% більша матриця, ніж у 14 Pro Max.

Ціни ті самі, але Pro Max тепер стартує з 256 Гб, меншої версії нема. Придбати можна буде вже з 22 вересня.

Ще декілька цікавих фактів з презентації:

  • Apple планує відмовитися від використання пластику в упаковці до кінця наступного року;
  • До 2023 Apple планує досягти вуглецевої нейтральності всього бізнесу, а наступним кроком є зведення вуглецевого сліду у всіх продуктів до чистого нуля.
  • На iPhone 15 Pro вийде Assassin’s Creed: Mirage; Resident Evil: Village; Resident Evil 4 та Tom Clancy’s The Division.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...