Реклама

👀 Художник запустив сайт з 3D-реконструкцією стародавнього Теночтітлану

Čytaty latynkoju
tenochtitlan.thomaskole.nl
👀 Художник запустив сайт з 3D-реконструкцією стародавнього Теночтітлану
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👀 Художник запустив сайт з 3D-реконструкцією стародавнього Теночтітлану
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Чи задумувались ви колись про те, як саме могла виглядати стародавня столиця ацтекської імперії, місто Теночтітлан (суч. Мехіко, столиця Мексики)?

Якщо ні, то зараз вдалий момент ознайомитися з 3D-реконструкцією міста, яку створив художник Томас Коле. Його це питання настільки зацікавило, що він витратив півтора року на те, щоб зробити детальну реконструкцію того, як виглядало стародавнє місто на острові серед солоного озера Тескоко.

Йде 1518 рік. Мексика — Теночтітлан, колись скромне поселення посеред озера Тескоко, тепер — галасливий мегаполіс. Це столиця імперії, яка керує понад 5 мільйонами людей і отримує данину від них. Теночтітлан є домом для 200 000 фермерів, ремісників, торговців, солдатів, священиків та аристократів. На той час це було одне з найбільших міст світу. Сьогодні ми називаємо це місто Сьюдад-де-Мексико — Мехіко. Від старої ацтекської — або мексиканської — столиці Теночтітлана залишилося небагато. Як же виглядало це місто, підняте з дна озера вручну? Використовуючи історичні та археологічні джерела, а також досвід багатьох людей, я спробував достовірно відтворити це знакове місто.

Відзначимо, що те як могло виглядати місто наживо завжди інтригувало людей, адже наразі озеро на якому стояв Теночтітлан не існує. Його висушили після іспанського завоювання.

Дуже цікавим є те, що Томас Коле також додав функцію інтерактивного порівняння сучасного Мехіко та давнього Теночтітлан.

Детальніше з реконструкцією ви можете ознайомитися за посиланням.

Теночтітлан був столицею імперії Ацтеків з XIV ст. по 1521 рік, коли вона занепала під час Конкісти — іспанського завоювання на чолі з Ернаном Кортесом.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...