Реклама

🤔 Linus Tech Tips призупиняє роботу через звинувачення в крадіжках, порушені етики та харасменті

Čytaty latynkoju
youtube.com
🤔 Linus Tech Tips призупиняє роботу через звинувачення в крадіжках, порушені етики та харасменті
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤔 Linus Tech Tips призупиняє роботу через звинувачення в крадіжках, порушені етики та харасменті
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Популярний YouTube-канал Linus Tech Tips потрапив до кризової ситуації. Медіагрупа Себастьяна Лайнуса потрапила до кількох скандалів водночас: звинувачення у конфлікті інтересів, недбалому тестуванні та у сексуальних домаганнях.

Linus Tech Tips — це медіакомпанія, яка перетворила свій YouTube-канал на повноцінне медіа, що висвітлює комп’ютерні ігри та світ технологій загалом.

Наразі ж у Linus Tech Tips вирішили повідомити, що перебувають на тижневій паузі. Причина у тому, що медіагрупа переоцінює свої внутрішні практики і наймає зовнішню фірму для розслідування звинувачень у сексуальних домаганнях.

У відео, опублікованому під назвою «Що нам тепер робити?» (What do we do now?), фінансовий директор Linus Media Group Івонн Хо оголосила, що весь канал призупиняє виробництво, щоб розв’язати питання, підняті YouTube-каналом Gamers Nexus щодо помилок у відео та щодо етичних практик.

Я згодна зі спільнотою тому я не збираюся відступати. Відсьогодні все відео на YouTube ставиться на паузу.

Також відзначимо, що новим CEO медіагрупи став Террен Тонг.

Як відзначає видання The Verge весь конфлікт розпочався напередодні, коли Gamer Nexus у своєму відео відзначили низку фактичних помилок та етичних проблем у нещодавніх відео Linus Tech Tips:

Ми спостерігаємо тривожну кількість конфліктів з боку Linus Tech Tips, що пов'язані з їхніми корпоративними зв'язками, грошовими потоками та потенційною упередженістю в результаті цих речей.

Стів Берк, ведучий Gamers Nexus

До прикладу Берк звернув увагу на огляд охолоджувального блоку для GPU вироблений Billet Labs. Він відзначив, що тест був на неправильному графічному процесорі. До того ж згодом цей блок продали на аукціоні для фанатів без дозволу компанії.

Таким чином Gamer Nexus вирішили звернути увагу на якість того, що виробляє команда Лайнуса з огляду на його об’єми відзначаючи, що в гонитві за кількістю контенту Linus Tech Tips суттєво втрачає у якості. Окрім цього звинувачуючи його у певній заангажованості щодо тестування тих, чи інших девайсів.

Після цих закидів Лайнус вирішив відповісти на форумі, що на каналі:

Ми використовуємо це, як і все інше, щоб продовжувати стимулювати себе працювати краще.

Крім цього він додав, що продаж охолоджувального блоку стався через непорозуміння у комунікації й що вони працюють над розв’язанням цієї проблеми з його розробниками.

Власне усе це призвело до наведеної вище заяви про призупинення виробництва контенту. До того ж у самому відео Себастьян Лайнус повторив свої твердження з форуму про те, що вся провина лежить на ньому:

Я був на чолі компанії з кожною помилкою, на яку справедливо звертала увагу наша спільнота.

Окрім цього видання The Verge також звертає увагу й на інші звинувачення, які з’явилися. Повідомляється, що колишня співробітниця Linus Tech Tips Медісон Рів у своєму треді в Twitter (X) розповіла про токсичну робочу атмосферу та заохочення культури праці, яка шкодила її здоров’ю, а також сексуальні домагання.

Мою роботу називали «лайном», мене називали «некомпетентною». Коли я зверталася до менеджерів і намагалася отримати допомогу в таких ситуаціях, мені казали «одягнути штани великої дівчинки» і бути «більш наполегливою.

Рів також зауважила, що їй заборонили робити відео після того, як вона вирішила звернути увагу на те, що її «кілька разів хапали в офісі» після чого просили «заспокоїти свої цицьки» і «перестати бути такою с*кою».

Видання також отримало електронного листа від Лайнуса та Тонга на запит про ці звинувачення. Обидва відзначили, що вони «шоковані звинуваченнями» та що медіагрупа тепер також найме зовнішнього розслідувача для розгляду цієї проблеми.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...