Реклама

⛔️ OSINT-портал Oryx повідомив, що в жовтні припинить роботу

Čytaty latynkoju
⛔️ OSINT-портал Oryx повідомив, що в жовтні припинить роботу
  1. Головна
  2. Техно
  3. ⛔️ OSINT-портал Oryx повідомив, що в жовтні припинить роботу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Автор OSINT-порталу Oryx повідомив у Twitter, що припинить роботу сайту першого жовтня цього року.

У своїй заяві він відзначив, що ідея створити Oryx виникла десять років тому для того, щоб побороти власну нудьгу. У той час він не розраховував, що проєкт перетвориться у «всеохопну» річ, якою сайт наразі став.

В заяві йдеться, що автори працювали у свій вільний час та безкоштовно з надією, що можливо портал буде приносити дохід та перетвориться у повноцінну роботу. Однак «цього не сталося». Тому у завершенні повідомлення ідеться, що:

Oryx уже просто не робить мене щасливим і продовження роботи з ним запобігає моїй можливості знайти своє щасливе місце у житті.

Відповідно Oryx припинить свою роботу, гадаємо, як мінімум у сучасному вигляді уже цієї осені.

Нагадаємо, що Oryx (повна назва Oryxspioenkop) це нідерландський сайт розвідки на основі відкритих джерел (англ. Open source intelligence, OSINT), яким керують Стейн Мітзер та Йоост Оліманс.

Сайт було засновано у 2013 році. На початку діяльності він зосереджувався на війні в Сирії. Однак міжнародну популярність портал здобув завдяки своєму висвітленню російського вторгнення в Україну. Автори займалися тим, що вели підрахунок та відстежували кількість матеріальних втрат базуючись на візуальних доказах та OSINT у соцмережах.

Важливим у роботі порталу власне і є той аспект, що вони ведуть підрахунок лише візуально підтверджених втрат. Відповідно вони загалом формують мінімальні числа для оцінки тих, чи інших збитків на полі бою.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...