Реклама

🔥 Закривати вакансії і проводити тимбілдинги: чому вам потрібен корпоративний TikTok

Čytaty latynkoju
🔥 Закривати вакансії і проводити тимбілдинги: чому вам потрібен корпоративний TikTok
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. 🔥 Закривати вакансії і проводити тимбілдинги: чому вам потрібен корпоративний TikTok
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

“Наштовхнувся на ваше відео у TikTok та залип. Потім вирішив податися на Product Marketing Manager-а“, сказав нам кандидат, який пройшов 3 етапи інтерв’ю. Саме тоді стало зрозуміло, що експеримент удався”.

Як розвивати IT-бренд, не вкладаючи грошей у рекламу, знає Єлизавета, креативний маркетолог United Tech.

Чому саме TikTok

Скажу так: поки інші оцінюють цю  платформу як забавку для підлітків, ми  успішно використовуємо  її для пошуку кандидатів та просування бренду роботодавця. TikTok для компаній маст трай. Бренд, про який ми знаємо щось позитивне, краще за той, про який нічого не відомо. Навіть якщо ваш контент — це танцюючий креативний маркетолог. 

Спеціалісти підрахували, що за кількістю активних юзерів TikTok посідає 7 місце в рейтингу соцмереж. У застосунку проводять в середньому понад 95 хвилин на день, що майже вдвічі більше, ніж у найближчих конкурентів — Facebook (49 хвилин) та Instagram (51 хвилина). Потенційні кандидати користуються ним щоденно: у транспорті, на обідніх перервах, вдома. Це означає, що боротися за цю увагу потрібно обов’язково. А особливо тому, що тут усе ще існує органіка, а отже — можливість розкрити бренд через креатив, а не грошові вливання. Востаннє так легко розкрутити профіль можна було в Instagram зразка 2014-2016 років.

Як це працює

Ігор data-інженер. Уже кілька місяців розмірковує над кар’єрою: у своїй компанії йому не вистачає автономності та горизонту зростання. Перед сном Ігор скролить TikTok та натрапляє на смішні відео United Tech про айтішну буденність. Перейшовши на акаунт, Ігор бачить більше смішних життєвих відео. Одне з них зберігає собі в обране. Завдяки цьому назавтра алгоритм покаже йому більше наших відео. А коли Ігор наступного разу зустріне компанію в мережі, будь то вакансія чи інша згадка, обов’язково відчує щось приємне і знайоме. Адже гумор створює чи не найсильніший емоційний зв’язок.

Розуміючи, як поводиться наш кандидат, ми вирішили не лише розважати його, а й хантити. Адаптувати тренди під вимоги вакансій чи просто між веселими відосиками розповідати про відкриті позиції. Та особисто я не була готовою, що директ просто вибухне запитаннями про роботу! У першу ж добу одне з відео потрапило до рекомендацій, глядачі почали переходити в Instagram та запитувати про актуальні вакансії. А відео про пошук продакт-менеджера навіть довелося видалити, бо ми отримали рекордну кількість анкет за дуже короткий час. 

Про що знімати?

Прозвучить банально, але ідеї — скрізь. У нашому TikTok стають популярними ролики про робочий гумор, ситуації, знайомі ледь не кожному з нас. Головне бути собою, тут це цінують. А ще кожен івент в компанії інфопривід. Організували благодійний ярмарок? Запустили флешмоб фото з домашніми тваринками? Влаштували святкування річниці компанії? Зніміть це на відео!

Я маркетолог, тож до запуску аккаунту в Тік-Тоці я підійшла як до запуску реклами. Тестувала нове, оцінювала ефективність, а потім робила реворки тих відео, які виявилися вдалими. Наприклад, один і той самий сюжет можна перезняти мінімум у 4 способи: 

  • відео-картинка з накладеним текстом;
  • відео-картинка, озвучена голосом;
  • трендові рухи під популярний звук з релевантним дописом;
  • відео розмовного формату. 

Навіть якщо всюди йтиметься про відкриття вакансії Front-end Developer, для соцмережі це будуть чотири різних відео — якесь та залетить.

Без трендів нікуди

2 золоті правила TikTok — це регулярний постинг та слідкування за трендами. На власному досвіді я пересвідчилась: до старту треба добре готуватися. Я назнімала цілий архів відео. Виділила на це окремий день, приготувала кілька комплектів одягу і відпрацювала не гірше акторки на знімальному майданчику. А потім на мене ще чекали монтаж та планування публікацій. На початку я викладала по 3-5 відео на день, і так кілька тижнів! І все це для того, щоб алгоритм Тіктоку швидше визначив нашу аудиторію та підняв профіль в рекомендації. Завдяки цьому вже за перші 2 тижні ми набрали першу тисячу підписників. Акцент я робила на яскравих, коротких відео, здебільшого з жартівливим підтекстом.

Тренди допомагають роликам просуватися найбільш ефективно. Діяти треба швидко: поки робиться креатив, тренд може усім набриднути.

Важливо: при створенні відео слід розуміти, чи досягаються цілі бізнесу, чи дотично це до вашої маркетингової стратегії. Я не сліпо йду за популярними тенденціями платформи, а адаптую їх під TOV компанії та накладаю релевантні сенси. 

Приклад адаптації сенсів на відомому тренді “очікування — реальність”.

Стала головним персонажем і залучила колег

Зазвичай у наших роликах саме я у головній ролі. Це допомагає створювати впізнаваність контенту, підвищує довіру людей. Та і швидше в реалізації: придумала ідею — відразу її відзняла і завантажила, нікого не потрібно чекати. 

Але і показувати життя компанії також важливо. В одну з робочих п’ятниць ми з колегами зібрались в офісі, щоб відзняти більше контенту для TikTok. Багато хто з нас працює віддалено, і якщо спочатку було трохи ніяково, то у процесі ми з колегами гарно повеселились і зблизились. 

Якось ми з колегою Тетяною у свій вихідний знімали тіктоки  у кафе на Прорізній. Обидві поставилися до цього серйозно, тож привезли з собою і кільцеву лампу, і змінний гардероб. Тепер нам точно буде що згадати. Тож якщо вам бракує ідей для тимбілдингів, а колеги не проти повеселитися, влаштуйте знімальну вечірку. Ми перевірили – це дуже фаново!

На старт, увага, руш!

  • Алгоритм рекомендацій та підбору аудиторії в TikTok один з найкращих. Він чудово розуміє, як показати ваш контент найбільш зацікавленій ЦА. Але перш ніж покластися на алгоритм, я створила портрет потенційного глядача. Без цього точне попадання в кандидатів неможливе. 
  • TikTok знадобиться близько 2-4 тижнів, щоби визначити, кому саме показувати ваші відео. Залишайтеся послідовними, навіть якщо в цей період до вас буде приходити нерелевантна аудиторія. 
  • Якщо на якомусь відео перегляди ростуть, це значить, що воно залетіло в рекомендації. Спробуйте спіймати хвилю та викласти ще кілька схожих роликів.
  • Обов’язково залишіть в описі профілю посилання на інші соцмережі та сайт. Наприклад, за перший тиждень присутності в TikTok на нашу сторінку в Instagram підписалося 215 користувачів

Варто пам’ятати, що це лише інструмент, і вам вирішувати, як його використовувати. Наприклад, у наших планах запустити освітню ініціативу та провести серію прямих етерів з HR. TikTok  стає глибшим, чудово просуває експертний контент та чекає на нові обличчя. Не проґавте шанс показати своє. 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...