Реклама

🚫 У штаті Монтана заборонили Telegram та WeChat на урядових пристроях

Čytaty latynkoju
Unsplash
🚫 У штаті Монтана заборонили Telegram та WeChat на урядових пристроях
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚫 У штаті Монтана заборонили Telegram та WeChat на урядових пристроях
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У середу, 17 травня, губернатор штату Монтана Грег Джанфорте не лише заборонив TikTok у всьому штаті — він також звинуватив Telegram та WeChat у тому, що вони «прив’язані до іноземних супротивників».

Таким чином, з 1 червня Telegram та WeChat заборонено встановлювати на урядові пристрої в усіх державних підприємствах. Також урядовцям заборонили користуватись китайським застосунком для покупок Temu. Наразі він є найпопулярнішим безплатним застосунком у своїй галузі у США.

Очікувано, що TikTok, WeChat та Temu потраплять під заборону — посадовці США вважають, що застосунки передають інформацію уряду Китаю. Проте рішення щодо Telegram було неочікуваним для американців — його заснував росіянин Павло Дуров, проте зараз штаб-квартира розробників месенджера знаходиться в Дубаї.

У листі губернатора Монтани стверджується, що російський уряд використовує додаток для «контролю користувачів і отримання особистої, конфіденційної інформації». Ймовірно, на це повпливав лютневий матеріал видання Wired під назвою The Kremlin Has Entered the Chat. В ньому розповідається, як саме уряд росії може отримати доступ до інформації користувачів Telegram.

Джанфорте також зазначив, що заборона Telegram та WeChat стосуватиметься не лише державних службовців, а й підприємців штату. 

Раніше ми розповідали, що університети США почали блокувати TikTok на території своїх кампусів. Також Наприкінці минулого року президент США Джо Байден заборонив використання TikTok держслужбовцями.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...