Реклама

🤖 Зображення згенероване ШІ перемогло на конкурсі фотографій — автор відмовся від нагороди

Čytaty latynkoju
🤖 Зображення згенероване ШІ перемогло на конкурсі фотографій — автор відмовся від нагороди
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Зображення згенероване ШІ перемогло на конкурсі фотографій — автор відмовся від нагороди
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Німецький митець Борис Ельдагсен згенерував зображення за допомогою штучного інтелекту й виставив свою роботу на престижному конкурсі фотографій Sony World Photography Awards 2023. Його зображення брало участь у категорії, яка дозволяє використання «будь-яких пристроїв».

Зображення митця перемогло на конкурсі й за це він виграв $5000, але Борис Ельдагсен відмовився від нагороди й розкрив історію походження світлини.

За його словами, він навмисно відправив роботу, щоб перевірити, чи готові такі конкурси до «навали» робіт авторства штучного інтелекту. Також він хотів закликати до публічної дискусії з використання нейромереж і опублікував звернення:

ШІ-зображення і фотографія не повинні змагатися один з одним у подібній премії. Це різні сутності. ШІ-арти — це не фотографія. Тому я не прийму нагороду. Я подав заявку як нахабна мавпа, щоб дізнатися, чи готові подібні конкурси до того, що на них можуть потрапити ШІ-зображення. Як виявилося, ні.

Нам, фотографам, потрібна відкрита дискусія. Дискусія про те, що ми можемо вважати фотографією, а що ні. Чи достатньо розпливчастим є визначення фотографії, щоб допустити до участі ШІ-зображення — чи це буде помилкою?

Організатори конкурсу наразі ніяк не відреагували на заклик до дискусії й не коментували слова митця.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...