Реклама

🚀 Стартап Relativity запустив ракету, 85% якої надрукували на 3D-принтері. Але не дуже вдало

Čytaty latynkoju
🚀 Стартап Relativity запустив ракету, 85% якої надрукували на 3D-принтері. Але не дуже вдало
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 Стартап Relativity запустив ракету, 85% якої надрукували на 3D-принтері. Але не дуже вдало
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Сьогодні вранці відбувся перший запуск легкої метанової ракети-носія стартапу Relativity Space, 85% компонентів якої були надруковані на 3D-принтері.

Запуск ракети Terran 1 неодноразово переносили, але врешті він відбувся зі стартового майданчика на мисі Канаверал. Через чотири хвилини з початку місії Good Luck, Have Fun у ракети відмовив двигун другого ступеня, тому ракета так і не змогла вийти на заплановану орбіту.

Втім, у самій компанії місію називають частково успішною, оскільки отримали чимало інформації про роботу подібних конструкцій і про те, як вони поводитимуться в космосі. Дані з експерименту планують використовувати в розробці важкої ракети Terran R, в якій буде використано 95% друкованих компонентів.

За планами нова версія зможе виводити на орбіту до 20 тонн вантажу й буде багаторазовою, як Falcon 9 від SpaceX.

Relativity працює над розробкою своєї першої ракети-носія з 2015 року з метою швидкого, дешевого та ефективного будівництва ракет за допомогою 3D-принтерів. На заводі компанії в Лонг-Біч встановлені великі принтери, які використовуються для створення основної частини фюзеляжу ракети. Аби зробити таку ракету потрібно два місяці, що значно менше в порівнянні зі звичайними ракетами.

Наступне покоління ракет Terran R планують запустити вже у 2024 році.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...