Реклама

🎸 Spotify доповів результати за 2022 рік: перевалив за 200 мільйонів преміум-передплатників

Čytaty latynkoju
🎸 Spotify доповів результати за 2022 рік: перевалив за 200 мільйонів преміум-передплатників
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🎸 Spotify доповів результати за 2022 рік: перевалив за 200 мільйонів преміум-передплатників
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Spotify опублікував доповідь за результатами четвертого кварталу 2022 і року в цілому для своїх інвесторів. Компанія продовжила успішно зростати солідними темпами.

Зокрема загальна кількість активних користувачів наблизилася до пів мільярда і склала 489 мільйонів (це зростання на 20% за рік). З них платну підписку вперше використовує понад 200 мільйонів користувачів, а конкретно 205 мільйонів (на 14% за рік більше).

Темпи зростання випередили прогнози як по користувачах в цілому, так і по передплатниках. Це, авжеж, призвело і до зростання виручки на 18% або до 11,5 мільярда євро на рік. Більшу частину грошей Spotify отримує від передплатників, однак виручка з безкоштовних користувачів також зростає — здебільшого за допомогою реклами у подкастах.

Основним драйвером зростання кількості користувачів залишаються азійські країни, що розвиваються — зокрема, Індія та Індонезія. Ці країни більш ніж подвоїли свою частку серед усіх користувачів Spotify за останні чотири роки (однак все ще відповідають лише за 12% виручки через низьку платоспроможність та нижчу ціну передплати).

Тим не менш, компанія залишається збитковою — майже на пів мільярда євро. Тож не дивно, що перед публікацією звіту Spotify послідував прикладу інших технологічних компаній та скоротив штат на 6% або на 600 людей.

Разом з тим, компанія очікує подальше покращення своїх показників у першому кварталі 2023. Зокрема, Spotify хоче побачити 500 мільйонів користувачів (+11 млн) і 207 передплатників (+2 млн).

Повний звіт доступний на офіційному сайті компанії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...