Реклама

🧐 Керівник індійського відділу Xiaomi пішов з посади на тлі зростаючої уваги регуляторів

Čytaty latynkoju
🧐 Керівник індійського відділу Xiaomi пішов з посади на тлі зростаючої уваги регуляторів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧐 Керівник індійського відділу Xiaomi пішов з посади на тлі зростаючої уваги регуляторів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Керівник підрозділу Xiaomi в Індії подав у відставку, оскільки китайський гігант смартфонів стикається з регуляторним тиском та інтенсивним контролем з боку індійського уряду і бачить зростаючу конкуренцію з боку інших доморощених китайських постачальників, а також Samsung.

Рагу Редді, головний комерційний директор, який був одним з видатних публічних осіб і частиною керівної команди, пішов з Xiaomi, підтвердила компанія в середу. В даний час він відпрацьовує в компанії термін попередження про звільнення.

“Для нас було привілеєм мати Рагху в якості невід’ємної частини команди керівництва Xiaomi India. Він зіграв впливову і значну роль в тому, що Xiaomi стала брендом №1 серед виробників смартфонів і смарт-телевізорів в Індії. [Ми хотіли б висловити подяку від усієї сім’ї Xiaomi India Рагху за його дух “можу зробити”, мислення співпраці та пристрасть до Xiaomi, наших шанувальників та партнерів Mi. Оскільки він продовжує шукати різні можливості для зовнішнього зростання, ми бажаємо йому всього найкращого на його шляху”, – йдеться в підготовленій заяві компанії.

“Xiaomi India створила сильну команду лідерів за ці роки, і ми будемо прагнути зміцнити її в майбутньому. Як бренд, ми будемо продовжувати зосереджуватися на наданні інновацій для всіх і демократизації технологій для широких мас”.

Редді приєднався до Xiaomi в якості керівника онлайн-продажів в країні в 2016 році. У січні 2020 року компанія підвищила його до посади головного бізнес-офіцера. До приходу в Xiaomi Редді працював в компаніях FreeCharge, Snapdeal і EY.

Після переходу колишнього керівника Xiaomi India Ману Кумара Джайна на посаду віце-президента групи в червні цього року, Редді був названий в числі трьох осіб, які самостійно керують індійським бізнесом компанії-виробника смартфонів – разом з операційним директором Муралікрішнаном Б і фінансовим директором Саміром Б.С. Рао. У той час компанія призначила Елвіна Це генеральним менеджером свого індійського бізнесу.

Відхід Редді з команди Xiaomi в Індії відбувається в той час, коли виробник смартфонів перебуває під пильною увагою з боку Нью-Делі.

У квітні індійське агентство по боротьбі з відмиванням грошей вилучило активи на суму близько 725 мільйонів доларів у Xiaomi India за нібито порушення валютного законодавства країни. Агентство також викликало керівників Xiaomi, включаючи Джайна, для допиту щодо дотримання податкового законодавства.

У вівторок міністр інформаційних технологій в Індії Раджив Чандрасехар заявив в інтерв’ю ЗМІ, що китайські виробники телефонів “повинні ефективно дотримуватися законів країни і мати відкриті прозорі ланцюги поставок”, якщо вони хочуть продовжувати свою діяльність в країні.

У 2020 році уряд Індії заборонив понад 200 додатків, пов’язаних з Китаєм. Деякі з них були розроблені компанією Xiaomi.

Згідно зі звітами аналітичних компаній, включаючи Canalys, Counterpoint і IDC, Xiaomi лідирує за обсягами поставок смартфонів в Індію протягом останніх кількох років. Однак, компанія зі штаб-квартирою в Пекіні почала відчувати конкуренцію з боку Samsung, яка є гравцем номер два в країні, оскільки вона збільшує портфель своїх телефонів Galaxy в країні. Китайські виробники, включаючи Oppo, Realme і Vivo, також докладають усіх зусиль, щоб відібрати частку у Xiaomi і збільшити свою частку ринку в країні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...