Реклама

🚙 Генеральний директор Volkswagen представить нову стратегію програмного забезпечення на раді 15 грудня

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚙 Генеральний директор Volkswagen представить нову стратегію програмного забезпечення на раді 15 грудня
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚙 Генеральний директор Volkswagen представить нову стратегію програмного забезпечення на раді 15 грудня
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Олівер Блюм, генеральний директор виробника автомобілів класу люкс Porsche A

Генеральний директор Volkswagen 15 грудня представить наглядовій раді автовиробника нову стратегію програмного забезпечення і платформи для автомобілів, намагаючись перетворити бачення свого попередника в досяжні цілі, – повідомили Reuters три джерела в компанії.

Олівер Блюме, який очолив компанію у вересні, розробляв плани з брендами німецької групи, які варіюються від масових VW і Skoda до висококласних Audis і Porsche.

Попередника Герберта Дісса хвалили як провидця за те, що він націлив найбільшого автовиробника Європи, імідж якого був заплямований скандалом з махінаціями з викидами, на електричне майбутнє. Але його також критикували за іноді нестабільне керівництво, зокрема, за затримки і перевитрату коштів у компанії Cariad, яка займається розробкою програмного забезпечення.

“По-перше, це програмне забезпечення і перевірка реальності в цій галузі. Потім ви повинні перенести програмне забезпечення на продукти. І те, і інше має відповідати одне одному… Те, що раніше не вирішувалося протягом декількох років, зараз вирішується дуже швидко”, – сказало джерело, близьке до прийняття рішень в компанії.

Джерела, знайомі з цим питанням, повідомили Reuters, що нова програмна платформа 2.0, яка забезпечить так зване автономне водіння 4-го рівня і повинна була бути впроваджена в автопарку з 2026 року, буде відкладена до кінця десятиліття. Одне з джерел прогнозувало, що старт може відбутися у 2028 році.

Додатковий час дозволить вдосконалити платформу 2.0. Платформа 1.2 для преміальних електричних моделей, таких як e-Macan і Audi Q6 e-tron, буде впроваджена з наступного року, а платформа 1.1, яка в даний час використовується в більш широкому діапазоні автомобілів групи, отримає оновлення в проміжний період.

За словами джерел, вартість затримки поки не ясна.

Газета Handelsblatt, яка вперше повідомила про засідання правління 15 грудня, заявила, що підтримка конкурентоспроможності програмного забезпечення до кінця десятиліття згідно з новими планами Блюма буде коштувати 1 мільярд євро (1,1 мільярда доларів).

Volkswagen відмовився від коментарів.

Блюме, який є генеральним директором бренду Porsche з 2015 року і зберігає за собою цю роль в якості генерального директора групи, також розглядає план Diess по будівництву нового заводу вартістю 2 мільярди євро для виробництва електричної моделі Trinity бренду VW, повідомило джерело Reuters минулого місяця.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...