Реклама

🏡 У США навчились друкувати на 3D-принтері біорозкладні будівлі — весь процес займає півдня 

Čytaty latynkoju
🏡 У США навчились друкувати на 3D-принтері біорозкладні будівлі — весь процес займає півдня 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🏡 У США навчились друкувати на 3D-принтері біорозкладні будівлі — весь процес займає півдня 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Технологія 3D-друку будинків вже активно використовується у всьому світі й Україна не виняток. Однак вона також має й свої недоліки для навколишнього середовища — такі будинки створюються з бетону, глини чи дерева. Про це передає Engadget.

При виробництві цементу для бетону у світі виділяється 8% від загальної кількості парникових газів, що викидаються в атмосферу. Це навіть більше, аніж збитки від всієї авіаційної галузі.

Позаяк, науковці Університету штату Мен винайшли нову технологію друку будинків з біорозкладних матеріалів. Вони вже зробили один будинок площею близько 55 квадратних метрів. Особливість цього будинку в тому, що підлога, стіни та дах зроблені з деревних волокон і деревних смол. Тобто він не використовує матеріали, які могли б зашкодити навколишньому середовищу.

Також перевагою таких будинків є швидкість їхнього друку. Аби створити один такий будинок треба витратити лише декілька годин. Для цього друкують декілька модулів, які потім збирають в єдину конструкцію. Потім проводять усю інфраструктуру й будинок готовий до заселення.

За словами винахідників такі будівлі матимуть доступні ціни, щоправда, точну вартість так і не назвали.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...