Реклама

🥽 Bloomberg: Apple працює над програмним забезпеченням для VR-гарнітур

Čytaty latynkoju
🥽 Bloomberg: Apple працює над програмним забезпеченням для VR-гарнітур
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🥽 Bloomberg: Apple працює над програмним забезпеченням для VR-гарнітур
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Компанія відкрила набір розробників, що займатимуться проєктами, пов’язаними з доповненою та віртуальною реальністю (AR/VR), повідомляє Bloomberg. Наразі відкрито майже 160 вакансій, серед яких вакансії на посади як розробників ПЗ для середовищ доповненої та віртуальної реальності, так і інженерів, що зможуть працювати над інструментами розробки, орієнтованими на доповнену і віртуальну реальність.

Видання пов’язує значну кількість відкритих вакансій для сфери AR/VR в Apple формуванням та доповненням команди, що займатиметься розробкою інструментів, ПЗ та контенту для власних гарнітур віртуальної реальності.

Декілька з них стосуються саме метавсесвіту, припустили в Bloomberg, оскільки в описі йдеться про співпрацю з іншими розробниками для створення інструментів та фреймворків, а також про «забезпечення спільного досвіду у світі 3D-змішаної реальності»

Попри це, в Apple всіляко відхрещуються від поняття «метавсесвіту»: зокрема Грег Йосвяк, старший віцепрезидент з глобального маркетингу компанії заявив, що метавсесвіт — це «слово, яке я ніколи не буду використовувати». Ймовірно, що компанія придумає власний термін для опису власного віртуального середовища.

Читайте також: 🥽 Чутки: Apple працює над трьома гарнітурами змішаної та доповненої реальності

Раніше інсайдери Bloomberg повідомляли про роботу Apple над гарнітурами доповненої та змішаної реальності: компанія зареєструвала торгову марку Reality. Передбачається, що саме під цією назвою компанія випустить кілька пристроїв.

Ймовірний концепт VR-пристрою від Apple

Інсайдери повідомляли, що гарнітури Apple отримають процесор Apple M2, представлений на літньому відкритті WWDC 2022, а також 16 Гб оперативної пам’яті.

Проте поки офіційних анонсів Apple не робила: в компанії всіляко приховують роботу над AR/VR пристроями, хоча чутки навколо їхньої розробки ходять давно. У червні глава Apple Тім Кук відповідаючи на питання щодо цих пристроїв, не спростував їхню розробку, заявивши «залишайтеся з нами, і ви побачите, що ми зможемо запропонувати», фактично підтвердивши існування такого продукту.

Також Марк Цукерберг назвав Apple головним конкурентом в побудові метавсесвіту, заявивши про те, про те, що зіткнення з Apple вирішить подальший напрямок розвитку інтернету. В Meta переконані, що Apple тяжітиме до преміального сегмента та закритої екосистеми, створеної власними силами, тож Meta прагне стати доступнішою альтернативою.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...