Реклама

🤩 Огляд Samsung The Freestyle: портативний екран, який усюди з вами

Čytaty latynkoju
🤩 Огляд Samsung The Freestyle: портативний екран, який усюди з вами
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤩 Огляд Samsung The Freestyle: портативний екран, який усюди з вами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Партнер матеріалу — Samsung

Перейти на сайт

Уявіть собі портативний екран, на якому можна і вдома кіно подивитися, і в гості піти, і навіть у подорожі та на природі насолодитися великим 100-дюймовим зображенням.

Такий екран мав би бути вкрай незручним у транспортуванні й дуже дорогим, скажете ви. А ось і ні, доводить Samsung The Freestyle, огляд якого ми вам і представляємо.

👀 Що це таке?

Samsung The Freestyle — це портативний екран, який проєкціює зображення на будь-яку поверхню. Його головні фішки — це мобільність, універсальність та багатофункціональність.

Девайс показали у січні цього року на всесвітній виставці CES 2022, а старт продажів в Україні відбувся 3 жовтня, тож це новинка у буквальному розумінні.

Отже, розбираймось, що з себе представляє Samsung The Freestyle і в яких сценаріях його можна використовувати.

🏡 Вдома

Усім хочеться насолоджуватися яскравою, соковитою картинкою на великому екрані в затишній домашній обстановці. У більшості випадків для облаштування домашнього кінотеатру необхідно або викласти кругленьку суму, або дотриматися доволі специфічних умов.

Натомість The Freestyle, як виявилося, доволі невибагливий для приміщень, тож дозволить організувати вечірній кіноперегляд доволі просто.

Джерелом контенту може виступати система Smart TV, побудована на власній операційній системі компанії Tizen. Вона працює швидко, має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і магазин застосунків, де доступний повний набір стрімінгових сервісів — YouTube, Netflix, MEGOGO та інші.

Також The Freestyle підтримує підключення до мобільних девайсів. Так, для підключення Android-смартфонів потрібно поставити застосунок SmartThings, а для iOS працює AirPlay 2, знайома багатьом користувачам айфонів.

Авжеж, стара-добра класика також присутня — якщо ви не довіряєте всім цим новомодним повітряним технологіям, підключіть екран за допомогою кабелю. Щоправда, майте на увазі — потрібен конектор microHDMI. Вони продаються в будь-якому магазині електроніки, тож труднощів у вас точно не виникне.

⚙️ Процес налаштування

Що приваблює в цьому портативному екрані, так це максимальна простота використання. Пристрій готовий до роботи й непримхливий до будь-яких умов буквально з коробки.

У цьому йому допомагає цілий набір технологій, над якими постаралися інженери Samsung.

Перше, що варто відзначити, — це автовирівнювання положення екрана. Девайс розміщується на підставці з шарнірами, за допомогою якої можна встановити його під будь-яким кутом в межах 180°. Ви встановлюєте The Freestyle так, як вам зручно — можна навіть на нерівній поверхні, а все інше за вас робить софт: підлаштовує так, щоб картинка була прямокутною, рівною і без викривлень.

Друге — це автокалібрування картинки, яке дозволяє проєкціювати зображення ледь не на будь-яку поверхню. Якщо ви маєте стіни не білого кольору, пристрій підлаштує картинку так, щоб зображення все одно було високоякісним, а кольори виглядали природно. Втім, бажано, щоб поверхня все ж була однотонною.

😲 Як показує

Якщо зазвичай така універсальність означає жертви, то не в цьому випадку. Чіткість зображення The Freestyle чудова навіть за умови найбільшого віддалення від поверхні (до речі, екран може варіюватися від 17 до 100 дюймів). Кольори природні й досить яскраві, але якщо вам чогось не вистачатиме, в налаштуваннях можна докрутити будь-який параметр.

Авжеж, через особливості технології найкраща картинка буде у максимально темному приміщенні, але для комфортного перегляду будь-якого контенту достатньо буде затемнити приміщення щільними шторами.

Так, ви отримаєте неповторне відчуття перегляду сучасного серіалу на 100-дюймовому екрані — ніби справді сидиш у кінотеатрі, але ніхто поряд не жує попкорн і не бореться з упаковкою чипсів впродовж половини хронометражу.

🏕 У подорожі

Чи можна забрати розваги з собою? Раніше позитивна відповідь на це питання означала перегляд відео з маленьких екранів смартфона або ноутбука. Проте The Freestyle пропонує набагато кращий варіант.

Портативність цього девайса стає в пригоді, якщо ви хочете дивитися контент не лише в домашніх умовах, але й у відпустці — навіть на природі. А в теперішніх українських умовах, коли багатьом довелося різко зніматися з місця і втратити значну частину комфорту власної домівки, варіант з The Freestyle взагалі видається спасінням.

Пристрій у своєму компактному корпусі важить всього лише трошки більше ніж 800 грамів, тож його цілком можна закинути в рюкзак чи дорожню сумку.

Для The Freestyle не потрібно навіть стаціонарне джерело живлення — він здатен працювати від павербанка. Samsung випускає спеціальну зовнішню знімну батарею* в схожому дизайні, яку можна придбати* окремо, але портативний екран здатен працювати від будь-якого акумулятора потужністю 50 Вт та вихідною напругою 20 В і вище, адже має роз’єм USB Type-C.

Ще з доступних зовнішніх аксесуарів*, до речі, змінні накладки на корпус та захисний кейс, які теж стануть у нагоді під час подорожі.

The Freestyle оснащений преміальним об’ємним звуком 360, який повністю розкривається у приміщенні, але й на природі його буде більш ніж достатньо для комфортного перегляду контенту. Також пристрій може працювати як портативна колонка і програвати музику зі смартфона.

Що ж стосується якості, вона вражає як на девайс такого розміру і багатофункціональності. Звук насичений, не має жодних сторонніх шумів і дозволяє почути всі нюанси, які закладали творці контенту. На наш погляд, дещо не вистачає басів, але з урахуванням всього вищезазначеного це вже дрібниці.

А ще разом з The Freestyle та режимом Ambient ви можете прикрасити інтер’єр кількома заставками, щоб створити відповідний настрій. Наприклад, це може бути статичне чи динамічне зображення з фото користувача або встановлених картинок. Ними можна милуватися годинами, але варто пам’ятати, що якщо відсутні команди від користувача протягом чотирьох годин, то портативний екран вимкнеться.

👾 Портативний геймінг

Samsung The Freestyle працює чудово зі стаціонарними ігровими консолями (ми спробували PlayStation 4 та 5) і дозволяє насолодитися всіма красотами сучасної графіки у 1080p з підтримкою HDR10. Це однозначно не девайс для кіберспортсменів, але затримка в районі 50 мс — це цілком комфортний і безкомпромісний показник для проведення часу для геймпаду.

Спеціально для прискіпливих геймерів ми вирішили протестувати все це у найбільш екстремально портативному сценарії геймінгу з можливих.

Ми взяли найпопулярнішу переносну консоль на ринку Nintendo Switch та приєднали її до портативного екрану через комплектну докстанцію. З підключенням взагалі не виникло жодних проблем, так само як і з якістю зображення. Тож влаштувати турнір з Mario Kart під покровом Карпат цілком реально. Хоча розетка вам все одно знадобиться, але слабкою ланкою тут виступить зовсім не The Freestyle, а консоль, яка не вміє працювати в такому режимі без стаціонарного живлення.

🤩 Висновки

Samsung The Freestyle — це зовсім новий підхід до споживання контенту на великому екрані. Він доводить, що для цього не обов’язково мати вдома «тепличні умови», щоб влаштувати собі кінотеатр. Не обов’язково навіть взагалі бути вдома.

Попри деякі незначні компроміси на догоду універсальності, The Freestyle стане ідеальним рішенням для людей, що ведуть активний спосіб життя, та водночас цінують високоякісне споживання візуального контенту.

Придбати новинку можна з 3 жовтня на офіційному сайті, а також в магазинах офіційних партнерів Samsung в Україні.

* Доступність та період надходження у продаж аксесуарів The Freestyle залежить від країни.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...