Реклама

🌱 У Каліфорнії дозволили перетворювати тіла на добриво з 2027 року 

Čytaty latynkoju
gizmodo.com
🌱 У Каліфорнії дозволили перетворювати тіла на добриво з 2027 року 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌱 У Каліфорнії дозволили перетворювати тіла на добриво з 2027 року 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

З 2027 року у Каліфорнії з’явиться альтернативний метод поховання людей — рештки можна буде перетворити на добриво для рослин. Особливість цієї методики в тому, що вона є супер екологічною. Вона не тільки допомагає рослинам, а й у процесі не шкодить навколишньому середовищу. Про це передає Gizmodo.

Інші ж традиційні методи поховання завдають значної шкоди природі. Наприклад, для поховання мертвого тіла потрібно близько трьох галонів бальзамуючої рідини — такі речовини, як формальдегід, метанол і етанол — і близько 5,3 мільйона галонів загалом ховають разом з тілами щороку. А при кремації утворюється понад 227 кілограмів вуглекислого газу в результаті спалювання лише одного тіла. Саме ж спалювання витрачає енергію, еквівалентну двом бакам бензину.

Фото Gizmodo

Добриво з тіла робиться у спеціальному контейнері протягом півтора місяця, після чого його можна використовувати для рослин.

Процеси поховання у наш час значно відрізняються з минулими. Нещодавно у Нідерландах винайшли домовини з міцелію — кореневої системи грибів. Особливість цих трун полягає в тому, що їх можна зробити всього за один тиждень, а сам процес є екологічним та в жодному разі не шкодить навколишньому середовищу. Для цього навіть не використовують штучне світло та електрику — все робиться винятково за допомогою природних процесів.

Детальніше про такі грибні труни ми писали тут.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...