Реклама

🌚 Moderna подає до суду на Pfizer: звинувачує у крадіжці технології mRNA-вакцин

Čytaty latynkoju
🌚 Moderna подає до суду на Pfizer: звинувачує у крадіжці технології mRNA-вакцин
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌚 Moderna подає до суду на Pfizer: звинувачує у крадіжці технології mRNA-вакцин
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Пандемія COVID-19 принесла не лише страждання й обмеження, але й дозволила статися прориву у розробці вакцин. Так, одразу декілька фармкорпорацій вперше випустили вакцини, які використовують технологію mRNA — коли вакцина як би навчає ваші клітини самі виробляти відповідний білок для боротьби з вірусом.

За допомогою цієї технології вже готують вакцини проти інших важких хвороб — в тому числі, ВІЛ. Але тепер, здається, розпочнеться битва за звання першовинахідника.

Компанія Moderna збирається подати до суду на Pfizer та BioNTech, які на її думку, скопіювали «новаторську технологію». Корпорація каже, що хоче відшкодування збитку за порушення патентів, які стоять за технологією, включно з тим, що передбачає введення речовини в організм людини так, щоб вона не викликала небажаної імунної відповіді.

Водночас Moderna не планує вимагати заборони на продаж вакцини Сomirnaty (так називається продукт Pfizer/BioNTech), однак хоче продавати право на використання технології за «комерційно обгрунтованими цінами».

Своїм позовом Moderna фактично розпочала битву за ринок обсягом $52 мільярди — саме стільки прибутку згенерують продажі вакцини в цьому році за прогнозами експертів.

Варто зазначити, що всі учасники цієї судової справи також отримують позови з боку менших виробників з тим же обґрунтуванням. А загалом всі ці судові баталії можуть значно сповільнити прогрес людства у боротьбі з багатьма хворобами.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...