Реклама

🤳🏻 Ще 8 порад як зробити фотографії на мобільний

Фотографія це універсальне мистецтво, інструменти до якого завжди у нас в кишені. А ще це прекрасний спосіб емоційного розвантаження.
Čytaty latynkoju
🤳🏻 Ще 8 порад як зробити фотографії на мобільний
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤳🏻 Ще 8 порад як зробити фотографії на мобільний
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Фотографія це універсальне мистецтво, інструменти до якого завжди у нас в кишені. А ще це прекрасний спосіб емоційного розвантаження.

Не редакційне продовження редакційної статті.

Не бійтеся денного світла

Зазвичай, всі гайди для початківців радять так звану “золоту годину”, це десь приблизно від 30 хвилин до реальної години приємного сонечка зранку або ввечері. Воно золотого кольору, воно м’яке. Під таким сонечком приємно гуляти, приємно робити фотографії. Фото набирають такого приємного, навіть дещо ностальгічного, теплого тону. Це класно. Але це лише ранок чи вечір. Що роблять фотографи вдень? Сидять в Lightroom. Та не тільки.

Вдень, сонце дійсно більш жорстке, палюче, яскраве. Воно випалює і часто фотографії виходять засвічені (якщо нічого з цим не робити), тіні жорсткі. А робити портрети коли сонце світить зверху вниз то жах. Але жорсткі тіні можуть бути приємним інструментом для того, щоб підкреслювати акценти. Це може бути гра геометрії міста, це можуть бути інші абстрактні фото. Все що вам потрібно, це натиснути на дисплеї телефону на точку фокуса і на повзунку який з’явиться поруч потягнути його вниз на достатній рівень.

Emiliano Bertocchi, Flicrk

Emiliano Bertocchi, Flicrk

Переверніть ваш смартфон

Пам’ятайте золотий урок серіалу “Друзі” – догори ногами теж буває корисно. Якщо вам потрібно сфотографувати віддзеркалення в калюжі, дзеркалі чи на іншій дзеркальній поверхні, переверніть ваш смартфон камерою до джерела віддзеркалення. Так ви зможете наблизитись до того результату, який змалювала ваша уява. Просто спробуйте.

Користуйтесь зумом, якщо у вашому телефоні він оптичний, або є телеоб’єктив

Зум для лінивих, а ще для тих, хто цінує особистий простір людей. Останнє в основному стосується людей які полюбляють займатися вуличною фотографією. Оптичний зум не погіршить ваше фото, оскільки якість фотографії визначається за композицією і сюжетом, а вже потім технічною якістю. До речі, про останнє поговоримо в наступному пункті.

Вивчи свій телефон та інші потрібні штуки

Телефони старіють швидше за гарбузову карету Попелюшки, тому краще зайти на сайт якогось магазину техніки й вивчи характеристики камери. Є оптична стабілізація? Скільки мегапікселів? А що за оптична стабілізація і нащо? Звісно не камера робить гарні знімки, а фотограф, але фотограф має знати свій інструмент, щоб вміло ним користуватись. Є речі на які наявний гаджет просто технічно не здатний, так нащо намагатись з ним це робити, якщо можна зробити щось крутіше?

Pixel 3a + трішечки Lightroom

Pixel 3a + трішечки Lightroom

Дай відповідь на питання: як сильно ти хочеш редагувати знімки?

Редакторів фото які можуть виправити якісь недоліки фото безліч. Є Lightroom, VSCO, Snapseed, DarkRoom і ще мільйон. Деякі простіші, деякі навпаки. Визнач що ти хочеш робити зі своїми фото: редагувати по повній, чи так, злегенька обмести віничком? Серйозний гравець, тоді бери потужні інструменти від Adobe чи Snapseed, знімай в RAW і редагуй максимально. Якщо є така можливість і бажання, чому ні? А якщо ти не шанувальник сильних правок – кращий вибір це VSCO, їхній набір пресетів настільки класний і різноманітний, а інші інструменти настільки універсальні і прості що працювати з ними одна насолода.

І пам’ятай, хорошій фотографії багато редагування непотрібно, але редагування не зробить з поганого фото хороше.

Роби фізичні вправи

Не смішно. Фізичні вправи не тільки корисні для твого тіла і розуму, але і знадобляться при полюванні на вдалий ракурс. Плазувати на землі це звична справа. Не нехтуй ракурсами знизу чи зверху. Залізти на паркан, підбігти на два-три прольоти сходами. А як корисна дрібна моторика, коли треба швидко з кишені дістати телефон? Фізичні вправи це круто, як не крути.

Pixel 3a + VSCO

Pixel 3a + VSCO

Не бійся обрізати зайве

Багато хто каже, що обрізати (кропати) фотографії це для тих, хто не вміє робити композицію. Ну, можливо. Хоча ні, це відмовки. Кроп це нормальне явище. Не завжди у нас є можливості і час облаштувати все як треба – ми не в лабораторії чи в студії. В житті трапляється русня фігня. І якщо ви не щасливий власник нового Google Pixel 6 то це нормально якщо вийде обрізати. Звичайно, можна вирізати об’єкти у фотошопі, проте це достатньо складно, залежно від об’єкта. Обрізати іноді простіше і в цьому немає нічого поганого.

Отримуй насолоду від процесу

Найкращі знімки ми отримуємо тоді, коли отримуємо насолоду від процесу. Звісно складно насолоджуватись процесом під час дощу, але якщо не кайфуєш від дощу, то нащо пішов? Насолода це головний результат фотографування, це підтвердять і професіонали і інші аматори як от я. Якщо не отримуєш задоволення, то немає потреби цим займатись (і це стосується не тільки фотографії).

Від аматора, аматорам.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...