Реклама

🧪 Що подивитися? Українськомовні ютуб-канали про науку 

Нині українці активно замінюють російський контент у всьому. Шукають розважальні, освітні та лайфстайл-блоги, щоб було що подивитися під час сніданку.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🧪 Що подивитися? Українськомовні ютуб-канали про науку 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧪 Що подивитися? Українськомовні ютуб-канали про науку 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нині українці активно замінюють російський контент у всьому. Шукають розважальні, освітні та лайфстайл-блоги, щоб було що подивитися під час сніданку.

Спільнота «Українська мова» відшукала у безмежах YouTube п’ять каналів для прихильників наукпопу.

Твоя підпільна гуманітарка

Блискуче підійде для тих, хто любить літературу, мову, історію та й загалом українську культуру. Ведуть блог перекладачі й письменники — Остап Українець, Євген Лір і Катерина Дудка. Команда з наукової точки зору розповідає невідомі факти про українців, спростовують різноманітні міфи та збагачують національний світогляд. На їхньому каналі — лекції, інтерв’ю та безліч інших цікавинок.

Tokar.ua

Шукали відео про космос, безпеку і технології українською? Тоді вам сюди! Автор каналу Назар Токар простими словами розкаже про складне: будову світу, винаходи та наукові міфи. Наразі ведучий зосередився на воєнній тематиці — техніці, тактиках і міфах російської пропаганди.

Історія без міфів

Фокус каналу — виключно на минулому людства. Його фішка — фахові історики, що в кожному з випусків спростовують антинаукові міфи та фейки, без прикрас розповідають про історію України та світу. Щотижня на каналі виходять 2 нових відео: в середу — «Історія без міфів», а в суботу — «10 запитань історику». Який зв’язок між минулим і майбутнім? З’ясуйте у цьому відеоблозі!

Клятий раціоналіст

Назва натякає: на каналі активно пропагують раціоналізм і науковий підхід. Ведучий Артем Албул підтверджує це кожного випуску. Автор із гумором розповідає про те, як працює науковий світ, і часто акцентує на питаннях здоров’я. І, звісно ж, розвінчує антинаукові міфи. Зокрема на каналі є добірки про науково обґрунтовані лайфхаки, харчування і медицину.

Цікава наука

Цікавитесь фізикою та біологією? Бажаєте астрономічних фактів і хімічних експериментів, але не хочеться дивитися відео англійською? Віталій спеціально для українців перекладає й озвучує ролики західних ютуберів, які простими словами розповідають про наукові закономірності та факти.

Гайда дивитися українське і розумнішати разом! Адже нація, що не цурається свого і вчиться навіть під час війни, — непереможна!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...