Реклама

⌚ Огляд Xiaomi Mi Band 7 — порівняня з Mi Band 7 Pro, Mi Band 6

Декілька тижнів тому Xiaomi випустили Mi Band 7. Протестувала новинку два тижні і ділюся відгуком на новий фітнес-браслет. 
Čytaty latynkoju
⌚ Огляд Xiaomi Mi Band 7 — порівняня з Mi Band 7 Pro, Mi Band 6
  1. Головна
  2. Техно
  3. ⌚ Огляд Xiaomi Mi Band 7 — порівняня з Mi Band 7 Pro, Mi Band 6
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Декілька тижнів тому Xiaomi випустили Mi Band 7. Протестувала новинку два тижні і ділюся відгуком на новий фітнес-браслет. 

Xiaomi, безперечно, є лідерами продажів фітнес-браслетів Mi Band. В Україні вони продаються досить добре, дехто з покупців полюбляє кожен рік оновлюватися на новішу версію, тому що це недорого і переважно вартує вкладень. Тим паче, що попереднє покоління можна передати дитині чи батькам.

Порівняння Mi Band 7 | Mi Band 7 Pro

 

Цього року Xiaomi здивували, і, майже одразу, після релізу стандартної версії Mi Band 7, випустили ще й преміальний Mi Band 7 Pro. Вирішила вбити двох зайців одним пострілом та розповісти вам одразу про досвід використання Mi Band 7 та про характеристики Mi band 7 Pro.

Порівняння Mi Band 7 | Mi Band 7 Pro | Mi Band 6

Найцікавіше питання: чим відрізняється Mi Band 7 Pro від Mi Band 7 і Мі бендів попередніх поколінь?

Mi Band 7 Pro

 

По-перше, “про” версія має більший дисплей. Точніше він здається більшим, через ширину. По-друге, нова форма, циферблати. По-третє, наявність вбудованого GPS, NFC (мені на огляд прийшла версія Mi Band 7 без NFC). Четверте, нові ремінці. П’яте, менший таймінг роботи автономно, а також обмеження щодо відстеження режимів.

 

Дивно, але насправді з характеристик здається, що фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 7 Pro не надто “про”, оскільки має менше режимів відстеження тренувань. І його професійність вирізняється тільки ціною, збільшеним дисплеєм та наявністю GPS.

Звичайно, у порівнянні з Mi Band 6, навіть стандартна версія Mi Вand 7 має значні покращення, особливо в роботі датчиків (про які розповім згодом). Тому якщо маєте бажання оновлюватися, з шостої версії на сьому — варто зробити це.

Досвід використання фітнес-браслету Mi Band 7

Я не надто люблю наручні девайси, тому завжди знайду до чого придертися. Фітнес-браслет був у мене два тижні і тому був час протестувати його роботу як у звичайні “ліниві” дні, так і під час тренувань.

Перше, що хочу відмітити — дисплей. Він став значно кращим, яскравішим, додалися нові циферблати. Загалом, пристроєм стало приємніше користуватися, бо Сяйомі переробили інтерфейс, додали біль “сучасні” іконки по типу Apple Watch. Апгрейд, порівняно з Mi Band 6, значний.

 

Друге, за що варто похвалити сьому версію, це датчики. Минулого разу вдалося виявити пульс у помідора. Цього разу Xiaomi попрацювали над цим, датчики стали розумніші і, при відстеженні рівня кисню у крові, стресу чи пульсу, потребують щільного прилягання до шкіри. Й не рахують більше пульсу в помідорів.

Третя крута фішка — це відстеження сну і синхронізація. Тепер ним насправді круто користуватися. Графіки в програмі Mi Fit чи Mi Fitness (підключити можна до обох програм) стали точнішими. Також потішила можливість слідкувати за своїм рівнем кисню у крові протягом усього дня та отримувати сповіщення, якщо він стає критично низьким.

 

Значне покращення, порівняно з Mi Band 6, у Mi Band 7 ми бачимо в плані відстеження режимів. Якщо попередня версія могла відстежити до 30 режимів, новинка має на озброєнні 120 режимів. Це і біг, тренування на тренажерах, фітнес, танці і багато інших спортивних програм. В Apple Watch, по дефолту, можна відстежити до 16 видів тренування.

 

Мені приємно, що тепер похід до офісу не рахується бігом, як це було у минулій версії фітнес-браслету.

Є і мінуси оновлення. Ось, що не сподобалося мені:

  • Швидко сідав акумулятор (4 дні максимум, якщо увімкнені усі ТОП функції);
  • Оновлений ремінець (той що йде у коробці) надто жорсткий та має роз’єм куди забивалася вода;
  • Незрозуміле відстеження PAI;
  • Дані, що експортуються до Apple Health не завжди точні.

Цього разу Xiaomi трошки оновили ремінець, додавши до нього виїмку, яка наче б то призначена для швидкого виведення води з-під ремінця. Однак, як виявилося на практиці, від цієї виїмки тільки з’являлося більше проблем, бо вода залишалася всередині і від цього були неприємні відчуття.

 

Я тестувала Mi Band 5, Mi Band 6 та Mi Band 4. З ними мені не доводилося після душу кожен раз знімати ремінець та витирати його, щоб уникнути вологи у роз’ємах між браслетом та шкірою. Можливо, мені просто трапився трошки бракований браслет, однак це було справді проблемою.

 

Наступний мінус — акумулятор. Скільки пам’ятаю, Mi Band могли пропрацювати до двох тижнів і не доводилося переживати за підзарядку. Проте цього разу з’явилися відстеження рівня кисню та стресу “у фоні”, дисплей став потребувати ще більше енергії і тому, якщо користуєтеся браслетом “на максимум” будьте готові до того, що доведеться заряджати пристрій раз у 3-4 дні. Це все ще хороший показник, бо Apple Watch доводиться підживлювати кожен день. Але з Mi Band 6 заряд тримався довше.

Загальне враження від фітнес-браслета Mi Band 7

 

Загалом, досвід використання Mi Band 7 був доволі непоганим. Цього разу я навіть не вимикала сповіщення про рекомендовану активність, як це було з Mi Band 6. Оновлений дисплей та інтерфейс, однозначно, це крок вперед і такий розвиток Сяйомі мені подобається.

Також приємно, що компанія лишає фітнес-браслет у такому вигляді, яким він був за першої версії і лише покращує, а для наступного покоління вигадали версію Mi Band 7 Pro. Все ж, вже багато користувачів звикли до “капсульної” компактної форми і саме через неї обирають фітнес-браслет, а не смартгодинник.

 

Чи вартує оновлена версія ваших коштів? Однозначно, що так. Особливо, якщо є можливість замовити за оригінальною ціною + доставка з Китаю. Це хороший гаджет на кожен день, який варто мати для себе, та й у родині. Все ж, здоров’я та активність — це важливо і стежити за ними теж важливо.

Чи раджу я оновлюватися з попередніх версій? З Mi Band 5-4 точно варто, все ж оновлені датчики вартують того. Навіть з Mi Band 6 є сенс оновлюватися, але враховуючи ситуацію, можна відкласти оновлення з останньої версії на новинку. Почекати, доки до нас привезуть Mi Band 7 Pro. Можливо, він вам сподобається більше.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...