Реклама

📱 Arm представила Immortalis — мобільний чип з підтримкою трасування променів

Čytaty latynkoju
📱 Arm представила Immortalis — мобільний чип з підтримкою трасування променів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Arm представила Immortalis — мобільний чип з підтримкою трасування променів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Arm анонсувала лінійку графічних чипів нового покоління під назвою Immortalis. Це перший флагманський процесор компанії, який підтримує апаратне трасування променів на телефонах і планшетах Android, передає The Verge.

Новий процесор заснований на базі графічного процесора Mali, який використовують такі компанії, як MediaTek і Samsung. За словами виробника, потужність представленого Immortalis-G715 на 15% перевищує можливості минулого покоління.

Трасування променів на Immortalis-G715 забезпечує трьохкратне прискорення у порівнянні з програмним трасуванням променів. За словами компанії, це правильний показник продуктивності, аби вивести технологію на ринок. Коли Nvidia представила апаратне трасування променів у своїй RTX 2080, вона якраз анонсувала збільшення в 2-3 рази.

Загалом, Arm розглядає Immortalis як початок переходу до трасування променів на мобільних пристроях.

Також це може стати у пригоді в програмах доповненої реальності, де трасування променів можна використовувати для поєднання віртуального освітлення з реальним середовищем навколо.

Флагманські смартфони з новим чипом ми можемо побачити на початку 2023 року.

Чому це важливо?

Рух Arm щодо підтримки апаратного трасування променів на своїх графічних процесорах є важливим кроком для мобільних ігор Android. Наразі трасування променів обмежується потужними графічними процесорами, які зазвичай зустрічаються в ігрових ПК або останніх консолях Xbox Series X і PS5.

Nvidia раніше демонструвала трасування променів у поєднанні з Arm минулого року, але це був графічний процесор RTX 3060 у парі з процесором MediaTek Kompanio 1200 Arm для ПК та ноутбуків, схожих на Chromebook. Новий Immortalis Arm зосереджений саме на Android.

Загалом, трасування променів дозволяє створити більш реалістичні освітлення, тіні та відображення, що забезпечує високий рівень реалізму у грі.

У якості демонстрації технології Arm представила два відео, де можна побачити, як вдосконалюються освітлення та тіні.

У січні графічний процесор Exynos 2200 з трасування променів представила компанія Samsung.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...