Реклама

📘 Варто чи ні? Які безкоштовні навчальні курси дійсно гідні уваги. Частина 2

Čytaty latynkoju
📘 Варто чи ні? Які безкоштовні навчальні курси дійсно гідні уваги. Частина 2
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📘 Варто чи ні? Які безкоштовні навчальні курси дійсно гідні уваги. Частина 2
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Нещодавно наша команда застосунку для ФОПів Fairo публікувала першу частину матеріалу із рецензіями на навчальні ініціативи для українців з галузі бізнесу та дизайну. Всі вони стали безкоштовними після повномасштабного наступу російських військ, оскільки значна частина українців втратила роботу та клієнтів і мусила перекваліфіковуватися або ж трансформувати бізнес-модель. У другій частині матеріалу ми провели “тест-драйв” безкоштовних маркетинг та SMM курсів, які вже встигли “наробити шуму” в мережі. Ділимося з вами чесними рецензіями на ініціативи, які заслуговують на увагу.

Маркетинг

Курс з таргетингу “WEBERG” від Наталі Пронькіної

Завдання соціальних мереж — зробити стрічку максимально цікавою та привабливою для людини, аби вона гортала її якомога довше. Тому Facebook та Instagram не менше вас хочуть, щоб реклама була показана релевантним користувачам, готовим купити продукт чи послугу. Від вас же потрібно вміти правильно сегментувати авдиторію, працювати з Ads Manager, орієнтуватися в його правилах та обмеженнях і робити якісні креативи — майже все це можна дізнатись на курсі від Наталі Пронькіної.

Програма курсу велика і насичена. Вона складається з 27 відеоуроків, які умовно можна поділити на такі тематичні блоки:

  1. Теорія про структуру Business Manager, Ads Manager та елементи рекламних кампаній;
  2. Маркетинг-теорія для таргетованої реклами: воронки продажів, сегментація авдиторії, аналіз і оптимізація рекламних кампаній;
  3. Практичні уроки зі створення, налаштування та запуску таргетованої реклами.

Всі навчальні матеріали зібрані на одному телеграм-каналі, що досить практично: лекції зручно систематизовані по блоках і доступні за посиланнями, а додаткові матеріали про алгоритми соціальних мереж і розв’язання типових помилок налаштування реклами ніколи не втрачаються і знаходяться на відстані одного скролу від відеолекцій. У курсу є окремий чат, в якому фахівці допомагають один одному розібратися з проблемами та труднощами створення і запуску таргетованої реклами, діляться лайфхаками, інсайтами та корисними матеріалами.

Курс буде досить складним для людини, яка не має жодного досвіду у таргеті. Інформація подається швидко, а надважливий матеріал перших лекцій про структуру та елементи рекламних кампаній пояснюється хоч і структуровано, однак недостатньо зрозуміло для абсолютних початківців. Вперті та наполегливі матимуть щастя: пройшовши курс до кінця і розжувавши весь матеріал подеколи за допомогою Google, ви точно отримаєте якісні та структуровані знання. На опрацювання всіх матеріалів вам знадобиться близько дев’яти днів у спокійному режимі.

Онлайн-курс “Маркетинг в ІТ” від Лілії Смірнової

В IT можуть працювати не тільки технічно підковані знавці коду, але й інші фахівці. В рамках курсу у вас з’явиться розуміння реальності маркетинг-спеціаліста в IT: які задачі кожен день стоять перед таким фахівцем, яка структура маркетинг-команди та як вона працює у великих компаніях.

Курс поділений на три блоки з практичними завданнями:

  1. Повна система маркетингу в ІТ. Ключові функції, цілі та загальний огляд роботи маркетинг спеціаліста від стратегії до тактичних дій;
  2. Занурення в IT. Огляд бізнес-моделей в технічній галузі з особливим фокусом на сервісні компанії;
  3. Маркетингова діяльність. Більш предметне обговорення маркетингових кампаній та конкретних інструментів для IT-бізнесів: партизанський маркетинг, вебсиндикація, спонсорські партнерські посилання тощо.

Увесь курс можна пройти за два вечори, оскільки домашні завдання необов’язкові до виконання. Однак щоб “вижати” максимум із навчальної ініціативи, варто приділити їй кілька днів і звернути увагу на додаткові ресурси, серед яких література, розбір кейсів, інформація про корисні платформи та інструменти. Посилання на всі лекції та матеріали курсу знайдете в тому числі в телеграм-чаті.

“Маркетинг в IT” досить комплексний і базовий, він підійде:

  • абсолютним новачкам, які ще навіть не розуміють структуру IT-ринку;
  • фахівцям з маркетингу в інших сферах, які хочу перейти в IT;
  • новачкам в маркетингу, які хочуть підтягнути загальні знання про маркетинг-інструменти, оскільки інформацію з курсу можна використовувати не тільки в технічній сфері.

SMM

Курс з SMM від Genius.Space

Соціальні мережі – це не котики та напівоголені дівчата в стрічці Instagram, а серйозний інструмент для досягнення бізнес-завдань”, – стверджують творці курсу. І вони мають рацію: хороший SMM-фахівець завжди матиме роботу, бо бізнеси хочуть продавати через соціальні мережі.

Курс з SMM, на відміну від інших навчальних ініціатив із “тест-драйву” Fairo, розрахований на кілька місяців і комплексно покриває цілу професію.

Тематично курс поділений на наступні блоки:

  1. Компетенції та можливості SMM-фахівця. Огляд ключових навичок і якостей, необхідних спеціалісту, подальших шляхів професійного розвитку та масштабування, основних інструментів для роботи;
  2. Цільова авдиторія і копірайтинг. Лекції про сторітелінг, секрети якісних текстів, контент-стратегію та побудову аватару клієнта;
  3. Дизайн рекламних креативів і відео. Основи монтажу та сторізмейкерства і практичні уроки роботи у фото- та відеоредакторах;
  4. Налаштування таргетованої реклами. Розкриття можливостей Facebook Ads Manager і Facebook Business Manager;
  5. Робота з блогерами. Підготовка до співпраці, організація та аналіз influence-маркетинг активностей;
  6. Стратегія SMM-просування;
  7. Робота із замовниками. Побудова грамотного CV, проходження співбесіди, пошук клієнтів та їхній менеджмент;
  8. Розширені можливості SMM. Чат-боти, TikTok і YouTube.

До речі, доступ до курсу можна отримати не тільки на сайті, заповнивши анкету учасника для перевірки й виконавши певні умови, але і за цим посиланням. Так не доведеться чекати на верифікацію і можна починати вчитися хоч зараз. Однак умови виконати все ж радимо: це найменше, що може зробити слухач курсу на знак вдячності за відкритий доступ.

Трохи більше корисностей та матеріалів знайдете у телеграм-каналі курсу. Загалом програма буде цікава не тільки тим, хто опановує професію, а й SMM-фахівцям із досвідом: окремі лекції, як от блок «Розширенні можливості SMM», стануть у пригоді й спеціалістам middle рівня.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...