Реклама

📺 У Великій Британії водіям дозволять дивиться ТБ за кермом автівки з автопілотом

Čytaty latynkoju
unsplash.com
📺 У Великій Британії водіям дозволять дивиться ТБ за кермом автівки з автопілотом
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📺 У Великій Британії водіям дозволять дивиться ТБ за кермом автівки з автопілотом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вже до кінця цього року у Великій Британії має з’явитись нове покоління автівок із покращеною технологією автопілотування, тож у країні почали приймати нові закони експлуатації авто.

Відтак планують внести зміни до законодавства ще від 1986 року, яке дозволить водіям дивитися телебачення  на основному екрані, коли активний автономний режим. Однак це буде можливим тільки за умови того, якщо водій зможе за потреби взяти автівку під свій контроль.

Ілюстартивне фото

Щодо мобільних телефонів, то вони й надалі будуть заборонені під час кермування, дозвіл розповсюджується лише на пристрої, що отримують телевізійні сигнали.

Крім того, у Великій Британії пропонують зробити відповідальними страхові компанії за інциденти за участі автопілота, хоча це поки що тимчасове рішення, поки нові правила не будуть представлені у 2025 році.

Автівки з автопілотами наразі ще не дозволені у країні, але міністерство транспорту планує узгодити їхнє використання до кінця цього року. Влада очікує, що автопілот дозволить підвищити безпеку на дорогах, знижуючи ймовірність людської помилки, яка є причиною 88% дорожніх інцидентів у країні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...