Реклама

🔎 Боротьба з фейками: Великі ІТ-компанії планують створити єдиний стандарт підтвердження автентичності відео та фото

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🔎 Боротьба з фейками: Великі ІТ-компанії планують створити єдиний стандарт підтвердження автентичності відео та фото
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔎 Боротьба з фейками: Великі ІТ-компанії планують створити єдиний стандарт підтвердження автентичності відео та фото
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Компанії Adobe, Microsoft, Intel, Twitter, Sony, Nikon, BBC і Arm заснували консорціум Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA).

Це об’єднання має на меті протягом найближчих років створити стандарт підтвердження справжності світлин та відеоматеріалів, який запобігатиме поширенню фейків у інтернеті. Як передає Nikkei Asian Review, у Adobe очікують, що вже цього року з’явиться механізм для визначення автентичності медіафайлів. Також за планами протягом двох наступних років створити єдину екосистему, яка дозволить контролювати справжність фото- та відеоматеріалів. Для цього планують використовувати блокчейн — саме він стане своєрідною «шафою» для зберігання файлів та їхнього визначення на автентичність.

Чи зможе механіка визначати походження світлин зроблених за допомогою штучного інтелекту невідомо. Наразі у мережі можна знайти багато зображень, згенерованих завдяки нейромережі, однак їхнє першоджерело часто залишається невідомим, тож це може виявитись проблемою для технології консорціуму.

Коли саме компанії презентують свої перші напрацювання — наразі достеменно невідомо.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...