Реклама

🚀 А як опанувати нову професію? — добірка курсів, які стали безкоштовними для українців

Čytaty latynkoju
🚀 А як опанувати нову професію? — добірка курсів, які стали безкоштовними для українців
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 А як опанувати нову професію? — добірка курсів, які стали безкоштовними для українців
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Через війну голови українців наповнені безліччю питань, на які не завжди є відповідь. Ми вирішили допомогти читачам та започатковуємо рубрику «А як?», де розбираємо питання, які турбують усіх — як знайти роботу, як відпочити від новин та як знайти спокій у ці буремні часи.

Понад місяць в Україні триває війна, яку почала Росія проти нашої країни та нас з вами. За цей період ми пережили багато та зрозуміли, що у наших з вами діях сила.

Деякі з нас, на жаль, стикнулися зі втратою роботи або скороченнями та знаходяться у пошуку роботи або опануванні нової професії. На щастя, багато компаній та платформ відкрили українцям доступ до навчальних курсів, аби ми могли покращити навички та отримати бажану роботу.

Ми зібрали курси, які стали безкоштовними для українців, та, сподіваємося, відкриють для вас нові можливості для розвитку у цей важкий період.

📝 Зміст

  1. 💻 Сфера IT
  2. 🎨 Дизайн
  3. 🔥 Маркетинг та піар
  4. ⭐️ Платформи з різними курсами

💻 Сфера IT

Курс по базі програмування від EPAM University

EPAM організував безкоштовну програму IT Fundamentals for Ukrainian Switchers, яка направлена на людей, які хочуть опанувати базові знання з IT без попереднього досвіду.

Курс складається з двох частин:

  1. самостійне навчання по відеоуроках англійською мовою, а також онлайн-сесії щотижня з експертами українською мовою. Після закінчення першого етапу учасники складуть тестування, успішно клавши який зможуть перейти на другий етап;
  2. він триватиме 6-8 тижнів, під час яких студенти зможуть заглибитися детально в один з напрямів: .NET, Java, Test Automation, Business Analysis, Cloud & DevOps.

Як почати вчитися: реєстрація за посиланням до 22 квітня, перші модуль стануть доступні 19 квітня.

Курси програмування ITVDN

Освітній проєкт з програмування ITVDN відкрив доступ українцям до усіх курсів програмування. Можна спробувати свої сили у: Java, C#, TypeScript, SQL, HTML5 та CSS3, Python, Django, JavaScript, QA та багато іншому.

Як почати вчитися: для отримання безкоштовного доступу до курсів на місяць потрібно зареєструватися на сайті та заповнити анкету. Обов’язково вкажіть у заявці ту електронну адресу, за якою пройшли реєстрацію.

Доступ надається ввечері наступного дня після того, як ви заповнили заявку, тобто опрацювання триває добу-півтори.

Проєктний менеджмент від школи RedCamp

Курс створений для тих, хто прагне поглибити знання в проєктному менеджменті. У відеолекціях, які тривають близького години, спікери розповідають про бізнес-моделі IT-проєктів, роботу в команді та основи менеджменту.

Автор курсу — project-менеджер Андрій Осипенко, який шість років працює у цій сфері. Наразі працює product-менеджером у британському фінтех-стартапі Dozens.com.

Як почати вчитися: доступ до курсу можна отримати за посиланням.

Курси від компанії E5

Консалтингова компанія E5 відкриває доступ до кількох онлайн курсів. Ви можете покращити знання у таких сферах:

  1. SAFe 5.0: інструкція по застосуванню
  2. Business Analysis Essentials
  3. Scrum Master Fundamentals
  4. IT Manager’s Toolkit

Як почати вчитися: щоб долучитися, потрібно на сторінці обраного курсу натиснути кнопку «Зареєструватися» та заповнити форму реєстрації.

Фонд від Мінцифри для жінок

Projector Institute разом з Мінцифрою та за підтримки Дія.Бізнес запускають фонд, який має на меті допоможе жінкам і дівчатам опанувати нову креативну чи tech-професію.

Усього планують запуск 10 інтенсивних програм: Graphic Design, Interface Design, Motion Design, SEO, Project Management, PPC, Data Analytics, Data Science, Front-End та QA.

Як почати вчитися: фонд прийматиме заявки у декілька етапів, перший з яких триває до 26 квітня. Подати заявку можна за посиланням.

Basic IT від IAMPM 

Якщо ви ще не впевнені, чи хочете пов’язати майбутню роботу з IT, пропонуємо пройти базовий курс для початківців. У ньому чотири відеолекції, домашні завдання та кар’єрне тестування.

Курс допоможе розібратися у технічних та non-технічних позиціях, які типи IT-компаній є, що відбувається на ринку праці тощо.

Як почати вчитися: подати заявку можна за посиланням. Після заявки додадуть у тг-чат, де проходитиме навчання.

Logos IT Academy

Ще одна можливість для початківців розібратися з тим, чи підходить їм IT. Це безкоштовні тижневі курси, які проходять у Logos IT Academy та дають можливість спробувати себе у різних напрямках ІТ сфери.

Наприклад, цього місяця можна пройти курси у таких сферах: основи програмування, основи тестування, основи веб-розробки, основи Python, основи UI/UX-дизайну.

Як почати вчитися: для отримання доступу реєструйтеся на сайті.

Курс програмування від Ш++

Школа з менторами-волонтерами пропонує повноцінний курс з програмування, який триває вісім місяців. Він підійде, як новачкам (вони проходять курс Zero), так і людям з досвідом (вони можуть одразу скласти тестування на знання масивів та циклів, щоб перейти до другого етапу).

Початківців навчають на прикладі Java та JavaScript, але вірять у те, що головне не обрати мову, а зрозуміти загальну логіку. Після опанування основ програмування учасники переходять до третього етапу, де є можливість вибрати інші мови та профільний напрям.

Як почати вчитися: подати заявку можна за посиланням.

Програмування від SheCodes

Міжнародна організація SheCodes вирішила безкоштовно навчити 10 тисяч українських жінок програмуванню, щоб відкрити для них нові кар’єрні можливості. Навчання проводиться англійською мовою.

Як почати вчитися: подати заявку можна за посиланням. Після того, як ви заповните заявку, команда її розгляне та повернеться з відповіддю.

CyberBionic Systematics

Освітній центр CyberBionic Systematics надає безкоштовний доступ до курсів C# і HTML5, CSS3. Курси складаються з вебінарів двічі на тиждень.

Перші заняття вже пройшли, але ще можна підключитися до курсу. Після завершення курсу можна пройти безкоштовне тестування та отримати сертифікат. Відеоуроки записуються та доступні на ютуб-каналі CodeUA.

Як почати вчитися: для отримання доступу до телеграм канал групи заповніть заявку (C#) та заявку (HTML5, CSS3).

Genesis Open Week

Genesis організовує тиждень відкритих лекцій про продуктове ІТ. Топ-менеджери та сеньйор-спеціалісти поділяться знаннями про специфіку роботи продуктових ІТ-бізнесів та проведуть практикуми з маркетингу та аналітики.

Лекції відкриті для всіх охочих без відбору та реєстрації. По завершенню можна пройти тестування.

Як почати вчитися: посилання на трансляції опублікують в тг-каналі Genesis Education.

Mastery for Ukraine

Шестимісячна програма для українців, які переїхали до Польщі та бажають розпочати свій кар’єрний шлях в ІТ. Internship program відбуватиметься на базі центрів розробки програмного забезпечення Godel Poland (Lodz/Wroclaw).

Як почати вчитися: потрібно надіслати своє резюме на [email protected] з темою «Mastery for Ukraine», якщо ви громадянин(-ка) України й приїхав(-ла) до Польщі не раніше 24 лютого 2022 року або пізніше.

ElifTech IT School

Безкоштовна школа програмування, яка за результатами навчання пропонує кращим студентам працевлаштування та роботу над реальними проектами в команді досвідчених професіоналів.

Умова для кандидатів — володіти базовими знаннями з програмування та бути наполегливим.

Як почати вчитися: заповніть реєстрацію на навчання. Потрібно пройти тестове та співбесіду.

🎨 Дизайн

Основи вебдизайну

Вебдизайнерка з восьмирічним досвідом та авторка студії візуальних комунікацій в інтернеті Web Factory Надійка Акимова відкриває доступ до курсу з основ вебдизайну. За її словами, після закінчення курсу здобуті навички дозволять отримати роботу.

Як почати вчитися: зареєструйтесь за посиланням.

Креативна практика

Онлайн-платформа для освіти та кар’єри в креативних індустріях робить усі курси з дизайну безкоштовними до 1 травня, але доступ можна продовжити. Ви можете покращити знання у таких сферах:

  1. «Основи дизайну»
  2. «Графічний дизайн. Композиція»
  3. «Основи вебдизайну»
  4. «UX/UI. Проєктування та дизайн інтерфейсів»
  5. «Робота з Photoshop»
  6. «Робота з Figma»
  7. «Робота з After Effects»
  8. «Робота з Illustrator»

Як почати вчитися: зареєструйтеся на платформі.

🔥 Маркетинг та піар

Boosta

Міжнародна IT-компанія Boosta відкриває безкоштовний доступ до всіх курсів Boosta Academy. Ви можете покращити знання у таких сферах:

  1. SEO та linkbuilding
  2. Customer Care
  3. SMM та таргетинг
  4. гайд із заробітку на Fiverr для фрилансерів

Як почати вчитися: зареєструйтеся та чекайте на листа від менеджера академії.

⭐️ Платформи з різними курсами

Genius.Space 

Онлайн-платформа відкрила українцям безкоштовний доступ до всіх своїх курсів. Ви можете покращити знання у таких сферах:

  • Комплексний інтернет-маркетинг
  • SMM
  • Project-менеджмент
  • HR-менеджмент
  • SEO
  • PPC
  • Копірайтинг
  • Бухгалтер ФОП
  • WEB-дизайн
  • Створення чат-ботів
  • Продажі
  • B2C-консалтинг

Як почати вчитися: заповніть анкету учасника. Протягом 24-72 годин команда платформи перевірить ваші дані та надішле доступ на пошту.

Campster

Онлайн-платформа надає безкоштовний доступ до 22 курсів із програмування, маркетингу, тайм-менеджменту, вивчення мов, копірайтингу тощо.

Як почати вчитися: зареєструйтеся на сайті

Платформи для онлайн-навчання

І пам’ятайте, що також можна проходити навчання на таких відомих платформах, як Prometheus, Coursera, EDx, Udemy тощо. Багато курсів на платформах є безкоштовними, а на деяких пропонують велику знижку.

Здобувайте знання та рухайте Україну вперед!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...