Реклама

🚀 Повітряні сили США планують випробувати запуск нової ракети класу «повітря-повітря»

Čytaty latynkoju
Wikipedia
🚀 Повітряні сили США планують випробувати запуск нової ракети класу «повітря-повітря»
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 Повітряні сили США планують випробувати запуск нової ракети класу «повітря-повітря»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Перша згадка про модульну вдосконалену ракету з’явилася минулого тижня, коли опубліковали бюджетний запит повітряних сил США на 2023 фінансовий рік.

Про це повідомляє The Drive.

Хоча подробиць про ракету немає, відомо, що ця зброя представляє собою зенітно-ракетний комплекс і що є плани провести випробування з винищувача. Водночас не відомо, до якої категорії дальності відноситься нова зброя.

Однак використання терміну «модульний» у назві програми може вказувати на якийсь варіант заміни прискорювачів, боєголовок та шукачів або принаймні деяких із цих елементів, адаптуючи основну ракету для різних місій. Це дозволило б використовувати зброю різного розміру.

Хоча ВПС планують випробувати свою нову ракету з винищувача, існує також ймовірність того, що ця зброя може озброїти безпілотні платформи. Програма LongShot включає в себе бойовий безпілотник «повітря-повітря», який переносить ракети. Ідея полягає в тому, щоб безпілотний літальний апарат запускався в повітрі з пілотованого літака, перш ніж летіти в потенційно більш небезпечні середовища та завдавати повітряних загроз за допомогою власних ракет.

Це надасть винищувачам та бомбардувальникам нові можливості. Вони зможуть зависнути на безпечній відстані та запустити безпілотник, який матиме змогу знищити декілька цілей власними ракетами «повітря-повітря».

Крім цієї зброї, відомо, що американські військові працюють над принаймні ще однією ракетою класу «повітря-повітря»: Lockheed Martin AIM-260 Joint Advanced Tactical Missile, або JATM, яка може почати використовуватися у повітряних силах США до кінця цього року.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...