Реклама

🐐 Kawasaki показала Бекс — робота у вигляді кози для перевезень людей та вантажів

Čytaty latynkoju
🐐 Kawasaki показала Бекс — робота у вигляді кози для перевезень людей та вантажів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🐐 Kawasaki показала Бекс — робота у вигляді кози для перевезень людей та вантажів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

З таким експонатом компанія виступила на Міжнародній виставці роботів, що пройшла в Токіо. Робот на ім’я Бекс (Bex), що нагадує вид диких кіз, комплектується вигнутими рогами, світлодіодною козлиною борідкою та міцною спиною, здатною перевозити важкі вантажі.

Більше новин про технології шукайте у нашому телеграм-каналі Na chasi / Tech

Бекс оснащений чотирма механічними ногами та вбудованими колесами для швидкого пересування. Як стверджують розробники, робота можна використовувати й дистанційно — наприклад, для розвідування важкодоступних територій. Це означає, що Бекс здатний розпізнавати об’єкти, відстежувати цілі та справлятися з перешкодами на шляху.

Його також налаштувати на перевезення людей чи вантажу вагою до 100 кілограмів. В компанії сподіваються, що окрім переміщення важких предметів, Бекс також зможе працювати на промислових об’єктах.

Розробники стверджують, що робот наполовину модульний. Попри наявність гуманоїдної бази, верхня частина тіла Бекс може зніматися, що допоможе адаптувати робота до певних завдань. В Kawasaki працюватимуть саме над нижньою частиною тіла — ногах та колесах, щоб представити її як свою робот-платформу на кшталт роботів Boston Dynamics.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...