Реклама

⚙️ Sony готує випуск PS VR2 з системою відстежування очей Tobii Eye

Čytaty latynkoju
⚙️ Sony готує випуск PS VR2 з системою відстежування очей Tobii Eye
  1. Головна
  2. Техно
  3. ⚙️ Sony готує випуск PS VR2 з системою відстежування очей Tobii Eye
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Компанія Tobii веде переговори з ігровим підрозділом Sony щодо використання своїх технологій для створення шолому PlayStation VR2. Мова йде про технологію Tobii Eye, що відстежує погляд та рухи очей, йдеться у пресрелізі Tobii.

Більше новин про ігри шукайте у нашому телеграм-каналі Na chasi / Games. 

Трекер Tobii Eye на моніторі, ілюстрація Tobii

Технологію Tobii Eye використовують і без шоломів віртуальної реальності: камери відстеження очей і голови використовують спеціальний інфрачервоний оптичний датчик для відстеження рухів.

Відстежувач рухів Tobii підтримують понад 50 ігор, серед яких Microsoft Flight Simulator, Kingdom Come: Deliverance та Far Cry 6. Рух очей допомагає прицілюватися, керувати камерою та елементами інтерфейсу гри.

Читайте також: 👾 Тематичні місяці в Na chasi. Тема лютого — Японія

В січні Sony розкрила специфікації PS VR2. В компанії підтвердили намір включити функцію відстеження очей до набору можливостей нового девайсу. Технологія відстеження очей допоможе «створити додаткові можливості для персонажа гри» простим рухом в певному напрямку, наголосили в анонсі.

На початку лютого Sony показала сайт PS VR2. В описі нового пристрою також йдеться про можливість відстежування очей користувача заради того, щоб «точно визначити та покращити те, на чому ви сфокусувалися». PS VR2 також підтримуватиме Foveated rendering — техніку візуалізації, яка використовуватиме трекер очей для оптимізації відображення. Вона зменшуватиме якість зображення в периферійному баченні користувача задля “прицільного” покращення якості графіки.

Офіційну дату виходу PS VR2 поки не анонсовано.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...