Реклама

🍉 Вчені пропонують 30 років дієти для всього людства задля зменшення шкідливих викидів у повітря

Čytaty latynkoju
🍉 Вчені пропонують 30 років дієти для всього людства задля зменшення шкідливих викидів у повітря
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍉 Вчені пропонують 30 років дієти для всього людства задля зменшення шкідливих викидів у повітря
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Як передає портал Fast Company, нове дослідження показує, що ми могли б призупинити глобальні викиди на 30 років, для цього кожному потрібно просто перейти на рослинну дієту.

Якби всі люди на нашій планеті гіпотетично б перестали їсти м’ясо, це не просто б зменшило нові викиди. У новому дослідженні було підраховано, що якщо тваринницьке господарство буде поступово припинено, то це допоможе зменшити викиди парникових газів в атмосферу настільки різко, що світ зможе досягти чистих нульових викидів протягом кількох десятиліть. Це навіть якщо інші види забруднення продовжуватимуться без змін.

Вчені зазначають, що вирощування тварин є великим джерелом викидів метану, потужного парникового газу, який може відносно швидко зникнути з атмосфери.

Додамо, що 95% шкідливих викидів від корів іде не від того про що ви подумали, а з відрижки

У дослідженні розраховується вплив на клімат різних сценаріїв у системі харчування, включаючи те, що станеться, якщо світ поступово припинить тваринництво протягом наступних 15 років. Цікавим також є те, що Піт Браун, почесний професор біохімії Стенфордського університету, який став співавтором дослідження, не є прикладом незацікавленої сторони у такій пропозиції, адже він також є генеральним директором Impossible Foods, одного з піонерів нового покоління рослинного м’яса.

Це чудова новина. Досі не було знайдено жодного надійного способу зменшити негативні викиди, які нам абсолютно необхідні, якщо ми збираємося серйозно розв'язувати цю проблему

Піт Браун

30 років такої їжі, як стверджують вчені, врятує планету

Такі негативні викиди є доволі критичними з огляду боротьби зі зміною клімату, тому що навіть якби ми припинили спалювати викопне паливо сьогодні, зайвий CO2 в атмосфері продовжував би нагрівати планету. До того ж такий варіант є доволі бюджетним у рамках боротьби з викидами.

Вчені відзначають, що розпад метану, який викидається в атмосферу, при тваринництві, має порівняно малий період напіврозпаду — 9 років, відповідно його кількість можна доволі швидко скоротити, що допоможе у боротьбі із глобальним потеплінням.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...