Реклама

🥼 Науковці розробили відеоігри для діагностики та лікування депресії — допомагає штучний інтелект

Čytaty latynkoju
🥼 Науковці розробили відеоігри для діагностики та лікування депресії — допомагає штучний інтелект
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🥼 Науковці розробили відеоігри для діагностики та лікування депресії — допомагає штучний інтелект
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Лондонський стартап Thymia планує відстежувати розвиток і перебіг депресії на рівні фізичних недугів. Для цього компанія почала використовувати відеоігри: разом з аналізом реакції людини на гру, спеціалісти оцінюють ступінь можливих проблем, розповіли Sky News засновники Thymia.

Серед ігор — прості графічні завдання з елементами гри, наприклад словесний опис анімованих сцен або взаємодія з об’єктами, що рухаються. Поки користувачі грають у гру, платформа аналізує потоки даних, включаючи голос (для виявлення акустичних та лінгвістичних ознак депресії), відео (для відстеження поточного настрою) та поведінкові показники, включаючи час реакції та кількість помилок.

Художня ілюстрація процесу гри із записом міміки

Потім програмне забезпечення визначає характер даних, що вказують на депресію, що допомагає швидше та точніше встановити діагноз. Цей метод дозволяє лікарям швидше знайти правильний метод лікування пацієнта.

Стартап стверджує, що такий підхід усуває суб’єктивність в оцінці психічного здоров’я. За словами засновників, замість відповідей на запитання анкет, краще запропонувати пацієнту зіграти у спеціально розроблені відеоігри, які використовують нейропсихологію, лінгвістику та машинне навчання для виявлення ознак депресії. Вони ж допомагають відстежити, чи посилюються симптоми з часом.

В Thymia очікували, що молоді пацієнти будуть легше взаємодіяти з іграми, проте особливих проблем з ними не виникло й у пацієнтів похилого віку. Усі пацієнти також з цікавістю вивчали інформацію, зібрану про них під час гри. Засновники стартапу впевнені, що це допомагає людям відстежувати й власний прогрес, і такий підхід допоможе не лише боротися з перебігом недугу, а й усунути пов’язану з ним стигму.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...