Реклама

💻 ПК повертаються: продажі персональних комп'ютерів вперше сягнули рівня 2012 року

Čytaty latynkoju
💻 ПК повертаються: продажі персональних комп'ютерів вперше сягнули рівня 2012 року
  1. Головна
  2. Техно
  3. 💻 ПК повертаються: продажі персональних комп'ютерів вперше сягнули рівня 2012 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ринок ПК зумів завершити 2021 рік на ура, адже до прикладу продажі в четвертому кварталі минулого року зуміли перевищили 90 млн другий рік поспіль. Так, останні дані Canalys показують, що світові поставки настільних комп’ютерів, ноутбуків і робочих станцій зросли на 1% до 92 мільйонів одиниць, у порівнянні з 91 млн у 2020 році.

Загальний обсяг поставок ПК за весь 2021 рік зріс до 341 млн одиниць, що на 15% більше, ніж у попередньому році, та на 27% більше, ніж у 2019 році і це найкращий результат з 2012 року. Також відчутними для галузі стали доходи, що оцінюються в $70 млрд, що на 11% більше, ніж у четвертому кварталі 2020 року. За весь рік дохід перевищив $250 млрд в 2021 році проти $220 млрд в 2020 році. Ці факти підкреслюють сейсмічні зміни в галузі ПК, які сталися за період пандемії.

П’ятірка компаній за найкращими продажами

Відзначимо, що такі дані корелюють з початковою місією Microsoft про «комп’ютер на кожному столі та в кожному домі». Хоча, це була й «тимчасова мета», а не довговічна місія, як зазначав нинішній генеральний директор Microsoft Сатья Наделла, додавши, що пріоритетом для компанії також є, те, щоб більшість юзерів використовували програмне забезпечення Microsoft.

Комп’ютери зараз є, як в молодих студентів, так і у старших членів сімей, тоді як володіння двома чи більше ПК на людину стало більш поширеним на розвинених ринках. З початку пандемії більша, ніж зазвичай, частка комп’ютерів, що поставляються, були доповненнями до наявних пристроїв, аніж заміною девайсів, особливо в таких сферах, як освіта та віддалена робота

Ішан Датт, старший аналітик Canalys

Такий результат підготував основу для подальшого успіху індустрії ПК, адже навряд чи буде повернення до допандемічних результатів, з огляду на те наскільки вони стали вбудованими в наше повсякденне життя.

Що стосується мети Microsoft, щодо домінування їхнього програмного забезпечення, то традиційні виробники комп’ютерів Windows все ще домінують у рейтингу, хоча в багатьох випадках цифри включають Chromebook від тих самих виробників ПК.

У той же час в Apple відчули значний приріст поставок Mac, за оцінками, зростання за рік становить від 18% до 22% (див. діаграму вище).

Тому, як бачимо, пандемія спричинила тривалі зміни в поведінці споживачів і ринку ПК, які пішли на краще для індустрії персональних комп’ютерів.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...