Реклама

🔌 Віртуальна асистентка «Алекса» давала дитині небезпечні поради

Čytaty latynkoju
🔌 Віртуальна асистентка «Алекса» давала дитині небезпечні поради
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔌 Віртуальна асистентка «Алекса» давала дитині небезпечні поради
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

The Verge повідомив про яскравий приклад взаємодії з недосконалостями алгоритмів і проблемою модерації контенту для дітей.

За словами матері дитини, яка опублікувала скріншоти своєї історії активності з Алексою, вона побачила що гаджет порадив небезпечне для життя дитини завдання.

На запит «Дай мені якесь завдання» (“Tell me a challenge to do”), Алекса відповіла:

Ось щось я знайшла у мережі. Завдання просте: під'єднайте зарядний пристрій приблизно до половини вилки, а потім доторкніться монеткою до оголених зубців

Згодом Amazon прокоментував ситуацію так:

Щойно нам стало відомо про цю помилку, ми вжили швидких заходів, щоб її виправити

Amazon

За повідомленнями користувачів, команда «Дай мені якесь завдання» наразі не працює.

Amazon — не перша компанія, яка потрапляє в таку ситуацію. Раніше користувач повідомляв, що Google дав йому шкідливу пораду як впоратися з нападом.

Так, Google показує у видачі уривки зі статей, що, як вважають його алгоритми, відповідають на питання користувача. Цього разу витяг зі статті про те, як впоратися з нападом, виявився вирваним з контексту.

У оригінальній статті на сайті йшлося про те, що навпаки НЕ можна робити під час нападу (давати постраждалому їжу чи воду, тримати особу і намагатися стримати рухи тощо) — натомість Google не показав заголовок і якщо не перейти за посиланням, а читати поради прямо з видачі, складалося враження, ніби саме це навпаки треба робити.

Google давно критикують за практику використовувати контент сайтів просто у видачі, але навіть цей випадок не змінив ситуацію (хоча помилку згодом виправили).

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту: 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...