Реклама

🖥 Як IT-аутсорсинг допомагає бізнесу зекономити гроші та час

Čytaty latynkoju
🖥 Як IT-аутсорсинг допомагає бізнесу зекономити гроші та час
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. 🖥 Як IT-аутсорсинг допомагає бізнесу зекономити гроші та час
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Партнер матеріалу

В останні роки стабільно зростає попит на ІТ-аутсорсинг. Підприємці прагнуть налагодити та автоматизувати процеси всередині компанії, залучаючи для цього експертів та висококваліфікованих фахівців. Це дозволяє уникнути помилок та зайвих витрат, до яких може призвести створення штатного підрозділу без належних навичок. Разом з компанією Nspace розбираємося, що таке ІТ-аутсорсинг та чи потрібен він вам та вашому бізнесу.

Що таке ІТ-аутсорсинг?

ІТ-аутсорсинг (ITO, IT-Outsourcing, Information Technology Outsourcing) — це зовнішня IT-підтримка компаній та супровід ІТ-інфраструктури. Простими словами, одна компанія замовляє послуги в галузі інформаційних технологій у іншої, яка професійно виконує спектр робіт від технічного обслуговування комп’ютерів і серверів до налаштування безпеки та віртуалізації.

Надання подібних послуг дозволяє розвантажити штатних співробітників та делегувати задачі кваліфікованим фахівцям. Таким чином, компанія отримує високу якість послуг від спеціалізованої організації, а також контролює обсяг та швидкість виконання поставлених завдань.

Послуги з IT-аутсорсингу можуть охоплювати різні аспекти сфери інформаційних технологій. Залежно від завдань, що стоять перед аутсорсинговою компанією, виділяють такі види обслуговування:

  1. Ресурсний (або аутстаффінг) — компанія-аутсорсер виконує функції з підбору кваліфікованих співробітників і надає їх (як ресурси) для виконання завдань, поставлених замовником. Замовник самостійно організовує робочий процес, ставить задачі та приймає результат. Відповідальність за потрібний результат покладається на самого замовника.
  2. Сервісний — за згодою із замовником компанія-аутсорсер бере на себе відповідальність за працездатність певних сервісів (наприклад, груп обладнання або технологій, комп’ютерів, серверів тощо), що дозволяє підвищити якість роботи обладнання (включеного до сервісів) та ефективність діяльності компанії в плані скорочення витрат.
  3. Стратегічний — забезпечує повний комплекс послуг з обслуговування ІТ-інфраструктури організації: від проєктування та монтажу до моніторингу та подальшого розвитку. Управління усією IT-інфраструктурою здійснюється компанією-аутсорсером.
Що віддати на аутсорс, а що залишити in house

Послуги з ІТ аутсорсингу можуть знадобитися у різних випадках:

  • для стартапу в період відкриття бізнесу — щоб забезпечити стабільну роботу інфраструктури та подальшого розвитку мережі;
  • для компанії на етапі якісного зростання — коли завдання, що стоять перед штатним системним адміністратором, істотно переросли наявну кваліфікацію і потрібні професійні фахівці;
  • для стабільної організації — як заміна та доповнення чинної підтримки для підвищення якості надання послуг.

Крім того, якісне та своєчасне обслуговування IT-інфраструктури дозволяє уникнути зупинок ділових процесів. У процесі діяльності компаній обладнання, комп’ютерна техніка можуть виходити з ладу, що призводить до простоїв та фінансових втрат. Компанія-аутсорсер допоможе уникнути подібних проблем, забезпечивши безперебійну роботу всієї системи.

До того ж, робота з ІТ-аутсорсинговою компанією страхує у випадку хвороби працівників або у період відпусток. Така співпраця створює надійну базу для задач зі змінною актуальністю: конкретні спеціалісти наймаються під конкретні задачі. Це також допомагає розвантажити працівників у «високий сезон»: їм не знадобиться брати на себе додаткові завдання, а власникові бізнесу – оплачувати понаднормову роботу та приймати результати недостатньої якості.

Якщо коротко, то віддавати перевагу формуванню штатного ІТ-відділу варто лише тоді, коли це економічно вигідніше, ніж співпраця з ІТ-аутсорсинговою компанією. Таке буває, звісно, не часто. На практиці, IT-аутсорсинг дозволяє зменшити витрати та одночасно підвищити якість послуг.

Переваги та недоліки IT-аутсорсингу

Головна перевага IT-аутсорсингу — можливість для компанії, яку обслуговують, зосередитися на прямих завданнях і на розвитку свого профільного напряму бізнесу.

Інші переваги ІТ-аутсорсингу:

  • Якість послуг, що надаються. Компанія вузько спеціалізується у своїй сфері, що дозволяє їй надавати послуги найвищої якості порівняно навіть із кваліфікованими найманими робітниками. На відміну від найманих разових працівників, аутсорсер будує IT-структуру разом із Вами.
  • Гарантії. Компанія відповідає за результати своєї роботи, зокрема з фінансового боку.
  • Економія коштів. Порівняно зі штатним співробітником, компанія обслуговує набагато дешевше, до того ж їй не потрібно виплачувати лікарняні та відпускні, виділяти робоче місце.
  • Доступність. Аутсорсингова компанія завжди доступна, оскільки це прописано у договорі обслуговування. Водночас штатний робітник може захворіти, а фахівцю із разових заявок бракуватиме часу.
  • Попередження проблем. З висококваліфікованою IT-аутсорсинговою компанією ви забудете про проблеми, пов’язані з програмами та обладнанням, адже вони будуть під постійним контролем.

Основний недолік IT-аутсорсингу — труднощі у виборі адекватної компанії. Якщо компанія кваліфікована, то отримаєте тільки якісний сервіс, але якщо ви помилилися у виборі, то можете зіткнутися з проблемами. Зокрема, з низькою кваліфікацією персоналу аутсорсера, ризиком витоку інформації, затримками у реагуванні та вирішенні проблем, відсутністю розвитку IT-структури у вашій компанії.

Утім, ці мінуси характерні не тільки для аутсорсингової компанії: із некваліфікованим або нечесним системним адміністратором у штаті ви ризикуєте отримати такі самі «сюрпризи».

Як правило, такі компанії довго не існують. Ринок високо конкурентний і поганої репутації неможливо позбутися. Деяким компаніям корисно співпрацювати з кількома аутсорсерами — як для різних задач, так і для можливості порівняти їхні послуги.

Отже, ми визначилися, що найважливіше — правильно обрати компанію-аутсорсера. Наприклад, понад 15 років IT-аутсорсингом займається компанія Nspace, яка готова організувати робочий процес у вашому офісі: від якісного підбору актуальної оргтехніки до найсучасніших методів захисту від вірусів.

Які послуги надає

  • Обслуговування комп’ютерної техніки;
  • Оптимізація телефонного зв’язку;
  • Надійне збереження даних компанії;
  • Підвищення безпеки компанії.

Наразі 82 компанії обрали Nspace для постійної співпраці, а ще 100 хмарних сервісів працюють під наглядом працівників компанії.

Переваги співпраці з Nspace

  • якісні послуги за низькою ціною;
  • максимальний рівень безпеки ІТ-систем;
  • мінімальний час на усунення проблем;
  • зростання прибутків та економія коштів;
  • комплексний підхід до вирішення бізнес-завдань клієнтів;
  • всебічна підтримка: електронна пошта, телефонні дзвінки, особисте спілкування;
  • вибір оптимального рішення для оптимізації бізнес-процесів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...