Реклама

♻️ У Швеції виготовили літієвий акумулятор повністю з перероблених матеріалів

Čytaty latynkoju
unsplash.com
♻️ У Швеції виготовили літієвий акумулятор повністю з перероблених матеріалів
  1. Головна
  2. Техно
  3. ♻️ У Швеції виготовили літієвий акумулятор повністю з перероблених матеріалів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Шведська компанія Northvolt, яка займається виробництвом акумуляторів, оголосила про випуск першої у світі літій-іонної батареї, зробленої з перероблених металів — нікелю, марганцю та кобальту.

Усі матеріали для виробництва зібрали з вживаної техніки. Зі старих акумуляторів відокремили необхідні метали від їхніх домішок, що дозволило отримати чистий матеріал. Розробники Northvolt зазначають, що низькоенергетична гідрометалургійна обробка дозволяє добувати метали без шкідливого впливу на навколишнє середовище.

Читайте також: 📱 Модифікований iPhone X із USB-C продали на аукціоні за  $86 тис

Такий матеріал можна й потім повторно використовувати після обробки. За словами науковців метали мають такий самий рівень продуктивності, які й нова речовина.

Щоправда, для того щоб, поставити таке виробництво на конвеєр необхідно побудувати окремий завод. У Northvolt планують побудувати акумуляторний завод у місті Шеллефтео, де оброблятимуть понад 125 тонн батарей на рік.

На заводі оброблятимуть вживані матеріали та батареї електрокарів, що вже не працюють. Очікується, що завод розпочне свою роботу вже у 2024 році.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...