Реклама

🦾 Nvidia теж будує метавсесвіт Omniverse Avatar — з AI та аватарами

Čytaty latynkoju
🦾 Nvidia теж будує метавсесвіт Omniverse Avatar — з AI та аватарами
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🦾 Nvidia теж будує метавсесвіт Omniverse Avatar — з AI та аватарами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Nvidia анонсувала платформу під назвою Omniverse Avatar. Платформа об’єднує різні технології компанії, такі як розпізнавання мови, синтетичне мовлення, відстеження обличчя, 3D-анімацію та інші, аби створювати аватарів — спеціальних агентів, які можуть виконувати певний спектр завдань.

Так, в рамках однієї демонстрації Nvidia показала цифровий кіоск з віртуальним асистентом, який допомагає парі розібратися з меню ресторану.

Асистент розпізнає обличчя людей, які роблять замовлення, підтримує зоровий контакт, а також живий діалог зовсім як реальна людина. Щоправда, такий аватар має затримку у 2 секунди, що може розчарувати покупців у реальному житті. Втім, це лише початок, чи не так?

В іншому демо компанія показала свого CEO Дженсена Хуанга у віртуальній реальності. Віртуальний Хуанг відповідає на питання людей про зміну клімату, виробництво протеїну та на інші теми, чудово розуміючи контекст.

 

На третьому демо за допомогою віртуального світу вирішили проблеми конференц-зв’язку. Людина брала участь у дзвінку з заповненого відвідувачами кафе, але інші учасники дзвінка бачили аватара у діловому костюмі та не чули жодних сторонніх шумів.

Розробники вже можуть скористатися цими технологіями, якщо беруть участь у ініціативі NVIDIA Omniverse — віртуальному світі, створеному спеціально для таких експериментів. Платформа знаходиться у відкритій беті, і там вже понад 70 000 учасників.

Ключова відмінність від Meta Марка Цукерберга в тому, що Nvidia не хоче переносити наше життя у віртуальний світ, а швидше приносить його елементи до реального світу. Незрозуміло, чи дійсно людям буде зручніше, до прикладу, спілкуватися з віртуальним асистентом замість того, щоб просто обрати потрібні страви на сенсорному інтерфейсі, але все це виглядає дуже цікаво.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...