Реклама

👾 Niantic запускає платформу для створення застосунків «реального метавсесвіту»

Čytaty latynkoju
👾 Niantic запускає платформу для створення застосунків «реального метавсесвіту»
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👾 Niantic запускає платформу для створення застосунків «реального метавсесвіту»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Niantic, творець гри Pokemon Go, випускає платформи для розробки застосунків «метавсесвіту реального світу». Сервіс отримав назву Lightship, повідомляє генеральний директор компанії Джон Ганке, передає The Verge.

З Lightship розробники зможуть створювати різноманітні програми для доповненої реальності як у Niantic. Більшість функцій платформи будуть цілком безкоштовними. Платною зроблять лише послугу, яка дозволяє кільком пристроям одночасно отримувати доступ до загальних можливостей доповненої реальності.

Мобільні застосунки з Lightship зможуть визначати куди саме спрямована камера користувача, аналізуватиме навколишнє середовище в реальному часі та матиме можливість відображати віртуальні об’єкти у комбінації з фізичними.

Читайте також: 🤳🏻 Історія Pokemon GO: як змусити інтровертів вийти на вулицю та почати спілкуватись

У Niantic вже готують велике оновлення платформи, у якому з’явиться система віртуального позиціонування спеціально для окулярів з AR.

Генеральний директор Niantic акцентує на тому, що Lightship буде зосереджена саме на доповненій реальності, «на відміну від віртуальних метавсесвітів Meta та Apple». Також однією з переваг Lightship буде одночасна підтримка iOS та Android, що за словами Джона Ганке буде у пригоді для розробників застосунків. Серед іншого Niantic оголосила про фінансування нових компаній, які працюватимуть над розробкою застосунків віртуальної реальності. Загальний бюджет фінансування становить $20 мільйонів.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...