Реклама

🍏 Повний огляд iPhone 13: досвід використання після iPhone 12

Провела місяць з iPhone 13. Чи варто оновлюватися з iPhone 12 та чому цьогорічний флагман Apple «не зачепив».
Čytaty latynkoju
🍏 Повний огляд iPhone 13: досвід використання після iPhone 12
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Повний огляд iPhone 13: досвід використання після iPhone 12
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Провела місяць з iPhone 13. Чи варто оновлюватися з iPhone 12 та чому цьогорічний флагман Apple «не зачепив».

Цьогорічне оновлення iPhone виявилося дуже мінорним. Якщо минулого року нам показали новий дизайн та освіжили всю лінійку новими OLED-дисплеями, зараз стоїть велике питання: а навіщо власникам з iPhone 12 оновлюватись до iPhone 13? Я провела місяць з новинкою після iPhone 12 і розкажу про свій досвід користування.

Головні зміни в iPhone 13

Буде неправильно стверджувати, що Apple взагалі нічого не змінили в iPhone 13. Для себе я відзначила декілька пунктів, які справді покращилися в порівнянні з iPhone 12:

  • Екран став яскравішим;
  • Стабілізація камери зі зсувом датчику;
  • Режим кіноефекту;
  • Більш ємкий акумулятор.

Дисплей iPhone 13: що змінилося?

Дисплей iPhone 13 (ліворуч) та iPhone 12 (праворуч)

Найперше, хочу зазначити зміни в дисплеї пристрою. Apple не просто збільшила яскравість на 175 ніт. Тепер стандартна яскравість становить 800 ніт. Також їм вдалося прибрати зелений відтінок OLED-екрану. У порівнянні з iPhone 12 це виглядає дуже помітно: кольори стали більш насиченими та приємними.

Змінилася виїмка над дисплеєм: вона стала меншою в довжину, однак більшою вшир. У функціональності нічого не змінилося. Динамік перемістили вище, тепер захисне скло буде цілісним, що радує.

Виїмка над дисплеєм iPHone 13 (ліворуч) та iPhone 12 (праворуч)

І тим не менш, мало хто використовує дисплей пристрою з максимальною яскравістю, тому користувачі можуть не помітити різниці. А ось користувачі, які будуть оновлюватися з iPhone 11 та більш старих моделей, оцінять покращення.

Дизайн новинки: відмінності iPhone 13 та iPhone 12

Камера iPhone 13 (ліворуч) та iPhone 12 (праворуч)

Що може видати той факт, що у вас в руках не iPhone 12 (який, до речі, теж є актуальним), а iPhone 13?

По-перше, кольори. Цього року вони не такі яскраві, якщо говорити про синій та червоний PRODUCT (RED)). З’явився ніжно-рожевий, а білий і чорний змінили «Темна ніч» та «Сяюча зірка». З особистого досвіду, кольори не найприємніші і трохи розчаровують.

По-друге, розміщення камери. Основна камера, точніше її модулі розміщені по діагоналі. Це зроблено далеко не для того, щоб всі бачили, що у вас новинка. Подібне розміщення виправдовується додаванням стабілізації зі зсувом датчику в об’єктиви.

Третє, компанія Apple трохи перемістила кнопки включення та важіль беззвучного режиму. Звичайно, старі чохли тепер не підійдуть, хоч і розміри пристрою лишилися однаковими.

Що змінилося всередині iPhone 13

Процесор A15 встановлений у iPhone 13 (ліворуч). Праворуч iPhone 12 з процесором A14.

Новий процесор. Нове покоління процесора А15 потужніше представленого в iPhone 12 A14. З досвіду використання, звичайному користувачеві це навряд чи буде помітно. Навіть якщо порівнювати по продуктивності на мобільних іграх, вони однаково добре йдуть, що на iPhone 12, що на iPhone 13. Завантаження плавне, підвисань немає.

Ось якби Apple додали зайвий Гб ОЗУ, це було б корисніше. У тих же іграх, роботі з Сафарі та іншими програмами так точно.

Акумулятор. Приріст акумулятора хоч і невеликий, але він є. У середньому, якщо порівнювати з iPhone 12:

  • iPhone 12 — з 8:00 до 13:00 залишається 25% (при активному використанні месенджерів/прослуховування музики тощо);
  • iPhone 13 — з 8:00 до 13:00 залишається десь 47% (у тих самих умовах).

Але тут нюанс, адже мій iPhone 12 був у користуванні рік, а порівнюється з новим пристроєм. Де-факто, щоб отримати реальні цифри для порівняння, потрібно тестувати новий iPhone 13 із новим iPhone 12.

До того ж питання збільшеного акумулятора вирішує портативний акумулятор або швидка GaN-зарядка. Купуєш з MagSafe і радієш життю. Все ж таки приріст всього на півтори-дві години при активному використанні.

Обсяг пам’яті. Фактично, ви платите на 50 доларів більше за iPhone 13 зі 128Гб пам’яті, якщо порівнювати з iPhone 12. Адже попередня модель стартує від 64Гб сховища, а новинка від 128Гб.

Поліпшення камери. Полягає не тільки у додаванні стилів та кіношного ефекту, також Apple покращили камери на технічному та програмному рівні. Раніше була новина про те, що тепер фабрика Foxconn самостійно збиратиме модулі камер, що дає компанії Apple більше свободи для експериментів. Адже раніше вони купували вже готові модулі камер. Також було додано матричну стабілізацію, ефект невеликий, але він є. Більш детально про камеру поговоримо трохи нижче.

Досвід використання iPhone 13

В цілому, пристрій не викликав особливого захоплення: це трохи прокачений iPhone 12. Apple цілком могли б називати його iPhone 12s. Швидше за все, смартфон випускався для власників 11 покоління і нижче, щоб підштовхнути до оновлення. Провівши з iPhone 13 місяць, звісно, не хочеться повертатися на старий пристрій. Проте зміни насправді досить невеликі.

Щодо камери, порадували нові фішки, але сумніваюся, що ними користуватимуться всі.

Кіноефект — досить цікавий, але щоб зняти щось круте, потрібно добре постаратися. Є баги у розмитті, штучний інтелект повністю не відрізняє людину від предметів, тому може заблюрити половину волосся/тіла/плеча. Добре, що блюр можна редагувати після. Але погано, що його інтенсивність змінюється для всієї доріжки.

Швидкий перевід фокусу, який можна редагувати, проте розмиття лишається на одну доріжку, його інтенсивність не можна виставити окремо по відрізкам. Тестування режиму кіноефекту

Нові стилі обробки фото. Незважаючи на те, що Apple дійсно добре попрацювали зі способом обробки, нові стилі мінімально покращують фото. І такого ефекту можна легко досягти на попередніх версіях iPhone.

Стилі обробки фото iPhone 13

У всьому іншому камера iPhone 13 вловлює трохи більше світла, тому фото здаються яскравішими. Розкоші додає оновлений HDR (це добре помітно на фото в нічному режимі).

Фото з витримкою 3с: iPhone 12 (ліворуч) та iPhone 13 (праворуч)

Висновок

Як на мене, сенсу оновлюватись із 12 версії на 13 взагалі немає. Краще перечекати цей рік і купити вже iPhone 14, якщо на те пішло. Оскільки компанія Apple залишила попередній флагман в актуальній лінійці, ціна на нього впаде не сильно.

Є сенс купувати iPhone 13 власникам всіх iPhone до 11 версії. Ось там, якщо оновитися, ви отримаєте новий досвід та гарне враження від оновлення.

За наданий на огляд iPhone 13 дякую інтернет-магазину iLounge.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...