Реклама

🛰 Стартап Стіва Возняка створить мапу космічного сміття з орбіти Землі

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🛰 Стартап Стіва Возняка створить мапу космічного сміття з орбіти Землі
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🛰 Стартап Стіва Возняка створить мапу космічного сміття з орбіти Землі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Наразі на навколоземній орбіті Землі знаходиться декілька мільйонів космічного сміття — уламки супутників, залишки ступенів ракет та багато інших речей. Раніше це не було проблемою, але вже зараз це сміття заважає проводити операції з дослідження космосу — необхідно враховувати усі забуті речі на орбіті та їхню траєкторію, аби не зіштовхнутися з ними.

Стартап Privateer, який належить співзасновнику Apple Стіву Возняку, має на меті розібратися з цим. Компанія планує створити мапу, на якій знаходитимуться усі космічні об’єкти. З цією мапою можна буде очистити космічний простір, а в майбутньому й використовувати їх для навігації.

Читайте також: 🚀 Стів Возняк створив власну космічну компанію: «не така як інші»

На початку наступного року, 11 лютого, Privateer запустить свій перший супутник Pono-1. Розмір апарату складатиме трохи більш ніж 15 сантиметрів у діаметрі. Пристрій матиме 42 датчики, які аналізуватимуть орбіту. Корпус супутника надрукують на 3D-принтері з вуглецевого волокна — ця конструкція нагадуватиме титан.

Pono-1 працюватиме чотири місяці, після чого його спустять на Землю. Потім буде черга для другого супутника, який досліджуватиме навколоземну орбіту.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...