Реклама

👨🏼‍🚀 В Ізраїлі створили симулятор Марсу для підготовки астронавтів 

Čytaty latynkoju
👨🏼‍🚀 В Ізраїлі створили симулятор Марсу для підготовки астронавтів 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨🏼‍🚀 В Ізраїлі створили симулятор Марсу для підготовки астронавтів 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У кратері Махтеш Рамон, який знаходиться у пустелі Негев в Ізраїлі, створили симулятор космічної бази на Марсі. Це місце є однією із небагатьох локацій на Землі, що схожа за своїми особливостями на умови Червоної планети — схожий склад ґрунту, досить екстремальна погода та віддаленість від зв’язку. Про це передає Reuters.

Протягом трьох тижнів шестеро астронавтів з Австрії, Ізраїлю, Іспанії, Нідерландів, Німеччини та Португалії проводитимуть дослідження на території «Марсу». Вони перебуватимуть у повній ізоляції й не матимуть контакту із зовнішнім світом.

За допомогою експерименту науковці хочуть перевірити вплив довкілля Марса й харчування на продукти життєдіяльності астронавтів та відстеження їхньої тривожності й депресії.

Читайте також: 🤑 NASA готує політ на найдорожчий астероїд — його оцінюють в $700 квінтильйонів

Марсіанську базу створили таким чином, що вона генерує таку ж кількість електроенергії на день, скільки споживає звичайне домогосподарство. Крім того, для дослідження астронавтам створили спеціальні костюми, кожен з яких важить 50 кілограмів. Аби вдягнути такий костюм доведеться витратити три години. Скафандр може слідкувати за станом здоров’я астронавтів та дозволяє пити, їсти та ходити в туалет, не знімаючи його.

Очікується, що результати дослідження можуть допомогти у майбутній колонізації Марсу. Також науковці пропонують продовжити експеримент до року, аби урахувати час, протягом якого астронавти летітимуть до свого призначення — за попередніми підрахунками дорога займе приблизно 200 днів.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...