Реклама

🧠 У США вилікували депресію за допомогою мозкового імплантату  

Čytaty latynkoju
🧠 У США вилікували депресію за допомогою мозкового імплантату  
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🧠 У США вилікували депресію за допомогою мозкового імплантату  
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Науковці з Каліфорнійського університету змогли вилікувати депресивний розлад у 36-річної пацієнтки Сари. Ще з дитинства вона страждала від депресії і їй не допомагали жодні препарати та методики лікування. Подолати недуг вийшло за допомогою внутрішньочерепного імплантату, який проводить глибоку стимуляцію мозку. Про це повідомляє CNN.

Дослідники по всьому світові вже протягом більш ніж 10 років намагаються використовувати стимуляцію мозку для лікування депресії, однак це не давало суттєвих результатів. Проблема полягала в тому, що для цього використовували постійну стимуляцію лише однієї області органу. Науковці з США змінили методику й стимулювали усі зони мозку рівномірними розрядами лише тоді, коли це було необхідно.

Восени минулого року Сарі вживили 10 електродів у головні зони емоційної підсистеми мозку. Перші 10 днів мозок пристрій аналізував нейронну активність пацієнтки та її емоції. Коли починались негативні думки чи Сара впадала у депресивний стан, електроди визначали це й виправляли емоційний фон завдяки коротким розрядам.

Після успішного тестування Сарі вживили повноцінний пристрій у череп. Відтак розряди поступали до мозку саме тоді, коли це було потрібно. Один імпульс триває шість секунд, а на день у пацієнтки могло бути в середньому 300 розрядів, що загалом тривали на день приблизно пів години.

Сара після вживлення імплантату живе нормальним життям

Сама Сара зазначає, що через деякий час після вживлення пристрою вона перше за п’ять років змогла дійсно засміятись та посміхатись, коли їй дійсно цього хотілось. За її словами депресія зникла дуже швидко, як і суїцидальні думки.

Читайте також: 😌 Винайшли мозковий імплант, що успішно бореться із депресією

Наразі Сара має повноцінне життя і не відчуває імплант у середині голови. Батареї пристрою вистачить на 10 років, після чого її треба буде замінити.

У планах науковців перевірити свій винахід на інших 12 добровольцях. Цей експеримент буде масштабнішим та триватиме до 2035 року — до кінця досліджень використання таких пристроїв не буде доступним для звичайного лікування.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...