Реклама

🔎 Як знайти інфлюенсерів для реклами в Instagram

Повноцінний гайд для тих, хто не хоче платити за курси. Просто прочитайте цю статтю, щоб знати достатньо інформації для роботи
Čytaty latynkoju
🔎 Як знайти інфлюенсерів для реклами в Instagram
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🔎 Як знайти інфлюенсерів для реклами в Instagram
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Повноцінний гайд для тих, хто не хоче платити за курси. Просто прочитайте цю статтю, щоб знати достатньо інформації для роботи

Навіщо купувати рекламу у блогерів

Коли я тільки починав займатись своїм акаунтом в Instagram, то реклама у блогерів видавалась ледь не найскладнішим способом просування:

  • треба спілкуватись з блогерами (інтроверти зрозуміють)
  • дорого (від 10$)
  • незрозуміло, як робити інтеграції

Після декількох років в цій жижі – я вважаю, що без реклами у блогерів нормально акаунт не розкачаєш, а 100k+ фоловерів взагалі складно уявити на україномовному контенті.

І реклама у блогерів – маст-хев для просування в Instagram.

Але знаю, що багато хто робить одну і ту ж помилку – не концентруються на якійсь одній цілі. Наприклад, роблять першу інтеграцію аби зробити і чекають підписників, замовлень, охоплень… Так не працює, треба визначатись:

  1. Пабліки і особисті бренди купують рекламу заради підписників. Їм потрібні нові споживачі їхнього контенту, щоб прогрівати їх і продавати вже свою рекламу чи товари. Я так роблю – жарти жартую, а потім “привіт-мій-світ, купи футболку”.
  2. Бренди (особливо одяг і косметика) купують рекламу заради замовлень. Чи ви серйозно думали, що “я папрасіла прамакод для маіх падпішчєков” це дійсно блогерка просила? Існують цілі партнерські мережі, біржі та чати для блогерів. А бартер – це ледь не стандарт індустрії.
  3. Нові проекти купують рекламу заради охоплень і впізнаваності. Ми запускали маркетинговий стартап і нам треба було набрати 1 тисячу бета-тестерів. Ми пішли до маркетологів із авдиторією. І потрібні ліди зібрали, і тусовці про себе трохи розповіли.
  4. Великі бренди купують рекламу заради підтримки своїх кампаній – доторки до аудиторії. Той же Samsung кожен анонс пропускає через інфлюенсерів. Або ось Prom підтримує свої акції під перше вересня:

Згадки акаунту Prom від блогерів (скріншот із trendHERO)

Як шукати блогерів для реклами

Я виділю такі методи:

  1. вручну
  2. гугл
  3. біржі
  4. сервіси
  5. соціальні мережі

Як шукати вручну

  • за хештегамами. Відкриваєте цікаві вам хештеги, дивитесь топові дописи. Для мене це завше було дуже складно, бо я не в’єм, як воно ото ті хештеги свої знати:)
  • за рекомендаціями. Підписуєтесь на релевантного блогера – Instaram пропонує схожих. Хоча він пропонує на основі ваших дій, тому це краще робити на чистому аккаунті – я зазвичай купую сімку лайфу за 25 і створюю акаунт :).
  • по конкурентах. Є ж вкладка “Згадки”. У брендів там іноді є інфлюенсери. Іноді нема. Тут не вгадаєш, але перевірити варто.

Загалом, вручну доволі складно шукати.

Я чув багато людей, які казали: “Ми працюємо в цій галузі, то знаємо, хто лідери думок”. Це, вочевидь, правильна позиція – розбиратись в своїй справі. Особливо розуміти, хто твої конкуренти. Але в мене зазвичай інша ситуація. Приходить клієнт і каже: “Ми продаємо казюбрики для апремотів. Підберіть блогерів”. Без знання галузі мені потрібні навички пошуку.

Як в пошуку допомагає гугл

Багато хто робить топи. Наприклад, топ фешн-блогерів України 2021. Якщо так загуглити, то можна знайти статті з цього приводу.

Обов’язково використовуйте Advanced search.

На жаль, російською такого контенту більше 🙁 Напишіть в коментарі, якщо вам цікаво мати такий топ для україномовних інлфюенсерів – з радістю зроблю.

Біржі для пошуку блогерів

Біржа – це такий маркетплейс для блогерів. Як Розетка тіко для інфлюенсерів:)

Блогер каже, що він хоче продавати рекламу, а маркетплейс додає його в каталог і шукає рекламодавців (за комісію).

Я знаю, що в Україні є біржа Bloggermall. А також знаю, що в Storiesgain є певна кількість блогерів з України. Для ринку СНД є GetBlogger та EpicStars, але, як на мене, там замало вибір для нашої країни. Для Європи й Америки треба шукати за запитом Influencer marketing platform чи marketplace — при чому окремо для кожної країни.

Плюси бірж: блогери чекають на пропозиції; безпечна угода; відгуки.

Мінуси бірж: є тільки ті, хто сам знайшов цю біржу; слабка модерація; зазвичай одна країна.

Сервіси для пошуку блогерів в Instagram

На відміну від бірж – сервіси намагаються знайти всіх блогерів і дати статистику.

Це HypeAuditor, trendHERO, Upfluence і так далі. Англійською це influencer marketing tools, і в них, очевидно, нема обмежень по країнам. Не знаю, чи помітили, але в Bloggermall було 814 інфлюенсерів на скріні. У HypeAuditor буде 89 146 варіантів, у trendHERO – 1 млн.

Базовий пошук:

Є різні показники, за якими можна знайти тих, хто підходить. Наприклад, я родом із Тетієва. Можу знайти всіх наноінфлюенсерів (від 1 до 10k) з цього міста, якщо захочу допомогти бабусі продати варення:). Для своїх футболок я шукав україномовних блогерів із Одеси, Харкова, Маріуполя – ці люди чомусь збирають навколо себе авдиторію, яка полюбляє товари українською:)

Я називаю це базовим пошуком, бо тут ти шукаєш людей, яких вже уявляєш.

Але часто я уявлення не маю, хто мені треба.

Тоді треба використовувати інші інструменти:

  1. Пошук схожих.
  2. Пошук рекламних інтеграцій конкурентів.

Що таке пошук схожих аккаунтів?

Є два підходи:

У HypeAuditor схожі за демографією і показниками. Тобто для аку з Франика із 15k покажуть такі ж франківські профілі з 10-20 тисячами підписників. Подивимось на схожих на Лєру Бородіну (співвласницю G.Bar):

У trendHERO схожі за підписками. Тобто сервіс збирає активну аудиторію інфлюенсера, затим збирає, на кого вони підписані, а затим агрегує ці дані.

Який вам спосіб більше подобається – такий і використовуйте:)

Як шукати рекламні інтеграції конкурентів

Ми вже трохи говорили про це в ручних методах. Але є спеціальні сервіси – Adlover, Publer.pro. В trendHERO теж вбудований цей функціонал (вище ми показували скрін для Prom).

Але краще шукати не по конкурентам, а по cхожим брендам. По конкурентам ти зрозумієш, хто вже розповідав про такі ж товари, як ваші. Іноді це критично – бо якщо інфлюенсер вчора хвалив Adidas, а через тиждень Nike, то це може бути трохи дивно для авдиторії. Але якщо ти спочатку дізнаєшся, на які бренди підписана твоя аудиторія, а потім подивишся їхні інтеграції – тоді можна отримати великий список інфлюенсерів для власної реклами.

Як шукати блогерів в соціальних мережах

Спершу подивіться в Інстаграм: @topbloggers.ua/ чи @bloggers.ua

Потім телеграм канали: Инсталогия чат, Блогеры Украина, Реклама у блогеров, Чёрный список блогеров Украины

Має бути щось в FB, але я такі бачив тільки іноземні.

Замість висновку

Реклама у блогерів (як і будь-яка реклама) – в когось працює, а в когось ні.

Більше того, нещодавно писали матеріал, де у одного і того ж бренду не спрацювала інтеграція зі співачкою (5 млн підписників), а затим все було чудово зі стилісткою – (90 тис підписників). Тобто навіть у одного і тієї ж команди один і той же офер і працює, і ні.

Це залежить від аудиторії.

Сьогодні ми зробили перший крок до успішних кампаній – навчились шукати. Далі важливо аналізувати цільову аудиторію, але то вже в наступній статті.

P.S. Мені дуже хотілось, щоб такий матеріал існував українською. Якщо вам теж цікаво читати рідною про просування в Instagram – дайте знати:) Зроблю ще серію постів. Пошук блогерів – це тільки перший крок. Далі йде аналіз, пітчинг, інтеграція, аналіз, стратегія.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...