Реклама

🦾 У США винайшли протез руки, який відчуває доторки

Čytaty latynkoju
🦾 У США винайшли протез руки, який відчуває доторки
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🦾 У США винайшли протез руки, який відчуває доторки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Науковці з Клівленда та міжнародна група вчених створили біонічний протез руки, який відчуває доторки — це зможе стати повноцінною заміною втраченої кінцівки.

Пристрій складається зі спеціальних п’яти блоків, які кріпляться на місці ампутації. За допомогою цих блоків людина може надсилати нервові імпульси від свого мозку до протеза, аби рухати рукою. Крім того, така кінцівка може отримувати фізичну інформацією від навколишнього середовища та передавати її до мозку через нерви. Наприклад, людина зможе відчути, якщо хтось доторкнувся до протеза чи щось зачепило його. Така рука може навіть передавати інформацію з кінчиків пальців.

Читайте також: 👋🏻 В Україні створили Telegram-канал з вивчення жестової мови

Це все відбувається завдяки поєднанню нейрокомп’ютерних блоків до шкіри, які своєю чергою активізують сенсорні рецептори, що дозволяють пацієнтам відчувати дотики. Протезом можна керувати як звичайною рукою — він може навіть відтворювати несвідомі рефлекторні рухи.

Наразі ще точно немає інформації та планів про випуск цієї моделі — її ще тестують. Після перевірки протез будуть покращувати для життя, аби він максимально нагадував руку, як візуально, так і за відчуттям.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...