Реклама

Випускники першої акселерації 1991 Open Data Incubator та USF. Хто вони? 

Розповідаємо про п’ятірку стартапів, які пройшли акселерацію в межах програми підтримки від Ukrainian Startup Fund.
Čytaty latynkoju
Випускники першої акселерації 1991 Open Data Incubator та USF. Хто вони? 
  1. Головна
  2. Техно
  3. Випускники першої акселерації 1991 Open Data Incubator та USF. Хто вони? 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розповідаємо про п’ятірку стартапів, які пройшли акселерацію в межах програми підтримки від Ukrainian Startup Fund.

За статистикою, 90% нових стартапів терплять поразку. Вона може бути пов’язаною з невмінням правильно побудувати бізнес-модель, неефективним залученням інвестуванням або недостатньою обізнаністю ринку. Однак значно позитивніше виглядає виживаність тих стартапів, які закінчили акселераційні програми: їхні шанси на виживання виростають майже на 23,5% (на прикладі бізнесу США).

В Україні теж є програми акселерації, й існує чимало проєктів, які змогли запрацювати саме завдяки їм. Зокрема Ukrainian Startup Fund (Український Фонд Стартапів) в кінці минулого року акредитував десять акселераторів, у яких можуть пройти підготовку команди, які отримали підтримку Фонду. Команди, які пройшли його відбір, могли обрати з запропонованих акселелаторів, пройти програму та збільшити свої шанси на виживання, будуючи справді міцний бізнес.

Нагадаємо, USF створений з метою розвитку та стимулювання інновацій в Україні. Фонд підтримує стартапи на ранніх стадіяї, фінансує навчання в національних та міжнародних акселераторах і пропонує інші корисні можливості. На сьогодні фонд уже профінансував понад 190 старапів.

Одним з акредитованих USF акселераторів став 1991 Open Data Incubator, проєкт громадської організації SocialBoost. 1991 Open Data Incubator націлений на стартапи в галузі impact tech, зокрема ті, які перетворюють відкриті державні дані на корисні сервіси для громадян, бізнесу і держави. За п’ять років 1991 Open Data Incubator випустив близько 200 старапів, з яких 30% й надалі успішно працюють на ринку. У перший бетч акселерації  USF Acceleration 1.0 — 1991 Open Data Incubator потрапили наступні стартапи.

Knopka

Knopka

Knopka

Knopka — це система виклику медсестер у лікарнях. Вона забезпечує кращу координацію між медсестрами та пацієнтами. На противагу кнопкам для виклику офіціантів, виклик з цієї кнопки приходить безпосередньо на мобільний телефон чи розумний годинник медсестри з зазначенням прізвища пацієнта та палати. Це забезпечує швидшу реакцію персоналу й гарантує пацієнту, що йому швидко нададуть допомогу.

Окрім цього, система оснащена додатковими сигнальними лампами і дозволяє медсестрі одразу перевести виклик на потрібного лікаря чи іншого фахівця. Додатковим плюсом для керівників медзакладів є можливість переглядати важливу статистику: швидкість реакції персоналу, його завантаженість та частоту викликів.

Сапорт 

Сапорт

Сапорт

Сапорт — це сервіс, що упродовж 15-20 секунд напряму з’єднує клієнта з перевіреним майстром для вирішення побутової проблеми. Поки юзерам доступні послуги сантехніків та електриків, у подальшому список категорій планують розширити.

Клієнтові потрібно лише залишити на сайті свій номер телефону або зателефонувати за номерами компанії. У цей момент замовлення приходить у чат до перевірених майстрів. Хто першим з них відгукнеться на виклик, той зможе отримати номер й зателефонувати клієнту. Таким чином сайт знаходить надійного майстра автоматично, і клієнту залишається тільки узгодити деталі.

Команда сервісу продовжує працювати над вдосконаленням і обіцяє згодом скоротити час з’єднання замовника з виконавцем до 3-5 секунд.

FIT-бюджет

FIT-бюджет

FIT-бюджет

FIT-бюджет — сервіс для ведення бухгалтерії бюджетних установ. Це перша онлайнова SaaS-платформа для ведення обліку, нарахування заробітної плати, роботи з державними органами й складання звітності. Щоб платформа максимально відповідала потребам клієнтів, участь в розробці платформи брали практикуючі бухгалтери.

За словами фаундерів, платформа покриває 80% необхідних функцій бухгалтера. Серед плюсів можна відзначити те, що вона не потребує встановлення на комп’ютер, автоматично оновлюється та, найголовніше, доступ до неї можливий з будь-якого пристрою.

Kray 

Kray

Kray

Аби врожай був хорошим та вдалим фермерам необхідно шукати нові способи для підживлення польових культур. Саме у такій справі на допомогу фермерам приходить Kray. Вони виготовляють перші в світі автоматичні дрони для внесення засобів захисту рослин та підживлення польових культур з індустріальною продуктивністю.

Такі дрони допомагають фермерам позбутися втрат врожаю, пов’язаних з внесенням захисних речовин, та застосувати нові технології частого підживлення. Засновники прогнозують, що це дасть приріст врожайності на 20-40%.

Ключовою ідеєю технології Kray є безпека довкілля, адже її застосування допомагає зменшити можливість дрейфу хімікатів. Тобто захисні сполуки потрапляють саме туди, де мали б бути, а не розсіюються.

Ledomotors Automotive Ukraine

Ledomotors

Ledomotors

Система керування електроприводом від Ledomotors має надати водієві новий досвід безпечного водіння, використовуючи переваги незалежного приводу коліс, системи керування з чотирьох електромоторів.

Така система, як стверджує команда, дозволяє контролювати кожне колесо окремо, забезпечуючи гнучкість та зчеплення. Водії зможуть самостійно обирати між різними режимами та налаштуваннями повного приводу, щоб ті ідеально відповідали їхнім уподобанням, навичкам водіння й заданій ситуації.

Наразі усі ці стартапи закінчують програму акселерації від 1991 Open Data Incubator. Впродовж кількох місяців вони допрацьовували свої продукти, здійснювали нові продажі та партнерства, навчались формувати привабливий для інвесторів pitch deck, будували більш стійкий — операційно та фінансово — бізнес. Це все збільшує шанси на залучення інвестицій для розвитку проєкту, в чому їм й надалі допомагатиме Український Фонд Старапів й 1991 Open Data Incubator.

Учасники програми акселерації також зможуть представити свої проєкти на Space Demo Day | USF Acceleration 1.0 — 1991 Open Data Incubator, який відбудеться 8 вересня. Там вони отримають можливість познайомитися з запрошеними інвесторами, зацікавити їх своїм продуктом. Презентацію, за попередньою реєстрацією, відкрита для усіх охочих.

 

 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...