Реклама

😡 Walmart, IKEA та Amazon мають дуже брудну доставку

Новий звіт оголосив найбільших винуватців у морських викидах
Čytaty latynkoju
😡 Walmart, IKEA та Amazon мають дуже брудну доставку
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😡 Walmart, IKEA та Amazon мають дуже брудну доставку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Новий звіт оголосив найбільших винуватців у морських викидах

Гігантські роздрібні торговці, включаючи Amazon і Ikea, пообіцяли стати екологічними, але їх доставка все ще досить брудна. Тепер покупці можуть побачити, наскільки забруднюють довкілля деякі найбільші роздрібні компанії, привозячи товари в США, завдяки новому звіту.

У 2019 році 15 компаній у звіті спричинили майже стільки ж забруднення клімату, скільки 1,5 мільйона американських будинків за рік.

У звіті розглядаються викиди парникових газів та забруднення атмосферного повітря, спричинені перевезенням вантажів по всьому світу й до нього входить топ-15 найбільших компаній-забруднювачів. Walmart очолює список, виробляючи більше викидів парникових газів, ніж вугільна електростанція за рік.

Тихоокеанське навколишнє середовище

Хоча експерти знали, що морське судноплавство є винуватцем 3% світових викидів парникових газів, інформації по окремих роздрібних продавцях, відповідальних за це забруднення, досі не було. Але тепер завіса перед вуглецевим слідом компаній привідкрилась.

Щоб відстежувати викиди компаній, організації Pacific Environment та Stand.earth спочатку переглянули публічну базу даних під назвою Journal of Commerce, щоб визначити найбільших імпортерів США за обсягом. Потім вони доручили Університетським морським консультативним службам (UMAS), які мають доступ до інших баз даних морського імпорту, здійснити перехресні посилання на публічні дані з власною наявною інформацією. Разом вони узгоджували окремі партії роздрібних продавців з конкретними суднами. На основі подорожей кораблів вони змогли оцінити споживання палива та викиди. Їх оцінки, ймовірно, занижені, оскільки дослідники не змогли перевірити всі рейси вантажів, здійснені франшизами та компаніями, що мають відмінні назви, ніж їхні материнські компанії.

Дослідження також не враховує викиди від зворотних подорожей суден після вивантаження вантажу. Немає також геолокації викидів, щоб побачити, де вони здійснюються. Це може бути важливим для прибережних громад, які перевантажені забрудненням, що виноситься на берег. За оцінками, 60 000 людей щороку помирають від забруднення повітря від судноплавства. 15 компаній з нового звіту в 2019 році забруднили стільки ж повітря, включаючи сажу, оксид сірки та закис азоту, як десятки мільйонів легкових та вантажних автомобілів.

Дослідження обмежується імпортом США (США є найбільшим споживчим ринком у світі). Оскільки в ланцюгах поставок можуть брати участь декілька компаній з кількох країн, було складно розподілити викиди від судноплавства для окремо взятої країни, і зрозуміти, хто повинен нести відповідальність.

Попри свої кліматичні обіцянки, такі компанії, як IKEA та Amazon, все ще завдають значної шкоди планеті, як показує цей звіт.

«Якщо ми не будемо контролювати викиди морських суден, ми не вирішимо надзвичайну ситуацію з кліматом», — говорить Медлен Роуз, головний автор звіту.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...