Реклама

☠️ Як передати (або повністю стерти) дані свого облікового запису Google після відходу

Вбудований інструмент Google - Inactive Account Settings, допомагає вам підготуватися до найгіршого
Čytaty latynkoju
☠️ Як передати (або повністю стерти) дані свого облікового запису Google після відходу
  1. Головна
  2. Техно
  3. ☠️ Як передати (або повністю стерти) дані свого облікового запису Google після відходу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вбудований інструмент Google - Inactive Account Settings, допомагає вам підготуватися до найгіршого

Що відбувається з усіма вашими обліковими записами в Інтернеті після того, як вас не стане? Google має вбудований механізм роботи на цей випадок, який називається Inactive Account Settings. На жаль, це не так просто, як могло б і мало бути.

Що таке Inactive Account Settings?

Inactive Account Settings — це засіб, за допомогою якого Google автоматично блокує ваш обліковий запис, якщо ви нічого не робите з ним протягом встановленого проміжку часу. За замовчуванням це три місяці, але його можна продовжити до вісімнадцяти (1,5 років). Google надішле вам сповіщення перед початком блокування.

Коли блокування настане, Google може попередити до десяти обраних людей про те, що ваш обліковий запис переходить у неактивний режим. Ви також можете поділитися деякими своїми даними з цими людьми — наприклад, доступ до вашого облікового запису Gmail, щоб надати їм 2FA доступ до іншої інформації. Це гарна ідея, якщо ви в процесі, скажімо, складання заповіту або довіреності. Через три місяці Google може повністю видалити ваш обліковий запис, якщо таке налаштування ввімкнено.

Але є важливий момент: Inactive Account Settings ввімкнено не для кожного облікового запису Google. Ви повинні налаштувати його вручну, інакше Google залишатиме ваш обліковий запис відкритим і доступним необмежений час або закриє його на власний розсуд.

Як увімкнути та поділитися Inactive Account Settings

Якщо умовна передача цих даних довіреному другу чи члену родини здається гарною ідеєю, перейдіть за цією адресою. Налаштування є досить простими.

Спочатку вам потрібно:

  • Ваша основна електронна адреса Google
  • Додаткова електронна адреса для резервного копіювання
  • Ваш номер телефону для SMS-попереджень про майбутнє блокування
  • Адреса електронної пошти кожного, з ким ви збираєтесь ділитися даними після активації IAS

Далі дотримуйтесь інструкцій на екрані, якщо це необхідно. Ви можете додати до десяти людей, які отримають сповіщення, коли ваш обліковий запис стане неактивним.

Коли ви додаєте нову особу, з’явиться вікно (як на фото нижче), яке дозволить вам вибрати, чим ділитися зі цією особою зі служб Google. Просто пошарити доступ до «Облікового запису Google» (що включає Gmail) надасть їй доступ до маси інформації: Chrome покаже вашу історію веб-перегляду, Карти – дані про ваші поїздки, YouTube — історію переглядів вашого відео тощо. Доступні безліч варіантів, тож обирайте з розумом.

Зверніть увагу, що вам буде потрібно налаштувати цей детальний список для кожної людини, яку ви додасте. Крім того, якщо ви починаєте користуватися новим (для вас) сервісом Google (наприклад, Stadia) після налаштування IAS, то доведеться знову заходити в налаштування, щоб поділитись новою службою з обраними людьми.

Особа, якій ви надаєте ці дані, повинна буде надати підтвердження за допомогою електронної пошти або текстового повідомлення. Дані будуть надані як файл, який можна завантажити.

Автовідповідач у Gmail

Ви можете налаштувати функцію автоматичної відповіді в Gmail, яка повідомлятиме всім, хто намагається з вами зв’язатися, що ваш обліковий запис наразі недоступний. Наскільки конкретним бути у цьому повідомленні залежить лише від вас.

Функція автоматичного видалення облікового запису

Що ж якщо ви впевнені, що ніколи не повернетесь до свого облікового запису Google після того, як не використовували його протягом трьох місяців, пів року, рік тощо, тоді ви можете доручити Google повністю видалити ваш обліковий запис, увімкнувши перемикач на останньому кроці налаштувань. Якщо ви хочете просто скористатись даним варіантом, то не потрібно надавати доступ до облікового запису будь-кому іншому або налаштовувати автоматичну відповідь електронною поштою.

Ви будь-який момент можете повернутися до цих налаштувань і змінити будь-який пункт.

Здоров’я вам!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...