Реклама

🥵 Науковці створили тканину, що віддзеркалює шкідливі промені та відводить тепло від тіла

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🥵 Науковці створили тканину, що віддзеркалює шкідливі промені та відводить тепло від тіла
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🥵 Науковці створили тканину, що віддзеркалює шкідливі промені та відводить тепло від тіла
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Проблема глобального потепління стає нагальнішою з кожним днем — постійно з’являються нові температурні рекорди й спека стає нестерпною. Китайські науковці створили спеціальну тканину, яка може відводити тепло від тіла людини та віддзеркалювати інфрачервоні та ультрафіолетові промені.

Тканина складається з суміші полімолочної кислоти з синтетичними волокнами, поверхня яких має наночастки діоксиду титану. Речі з такого матеріалу можуть поглинати тепло від тіла людини, що дозволяє охолодитись у спеку.

Науковці вже перевірили тканину на практиці. У ході дослідження волонтер годину провів під палаючим сонцем у футболці з двох тканин — перша частина була зі звичайної бавовни, а друга зі спеціального матеріалу.

Читайте також: 📺 Що робити, якщо взагалі немає новин: Повільне телебачення з Норвегії та його глобальний феномен

Відтак тканина науковців дозволила зменшити температуру тіла на 5°C. Наразі вчені досліджують тканину у інших аспектах — яка вона буде під час руху, як матеріал реагує на вологу й інші моменти.

Якщо матеріал покаже успішні результати, то цілком імовірно що у майбутньому з’явиться особливий одяг, який охолоджуватиме тіло під час спеки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...