Реклама

🥰 В Ісландії успішно провели експеримент з чотириденного робочого тижня 

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🥰 В Ісландії успішно провели експеримент з чотириденного робочого тижня 
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🥰 В Ісландії успішно провели експеримент з чотириденного робочого тижня 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

За даними Міжнародної організації праці коротші робочі години можуть суттєво покращити здоров’я та самопочуття співробітників. Водночас це не має негативного впливу на результат працівників — ба більше, іноді це може навіть покращити показники.

У Ісландії вирішили перевірити це твердження й з 2015 по 2019 роки проводили експеримент. Загалом у дослідженні взяло участь три тисяч людей — це приблизно 1% від загальної кількості працівників у країні. Серед волонтерів були волонтери з різних напрямів — лікарі, вчителі та інші держслужбовці. Про це повідомляє The Independent.

Експеримент проводили у два етапи. У першій частині дослідження брало участь 2,5 тисячі добровольців, а у другій — 440 людей. Робітники перейшли на 35 чи 36 годинний робочий тиждень, їхня заробітня плата залишилась без змін.

Читайте також: 🤑 Справа українця, що обікрав Microsoft: як через баг заробити $10 млн 

Результати експерименту показали, що такі зміни не мали негативного впливу на роботу працівників — навпаки це суттєво покращило результати. Люди знаходили більше часу на відпочинок й почали відзначати зменшення стресу та тривоги.

Сам процес роботи також покращився — дії, які займали багато часу, виконувались значно швидше. Наприклад, довгі зустрічі замінили на листування. Також чотириденний робочий тиждень допоміг правильно робити пріоритети у роботі, що навіть пришвидшує досягнення результату.

Це свідчить, що сфера державних послуг має всі шанси стати першопрохідцем ідеї скорочення робочого часу. І інші уряди можуть повчитися цьому

Вілл Строндж, керівник досліджень Autonomy

З часів експерименту у Ісландії такий метод роботи став розповсюдженішим і наразі у 86% людей у країні працюють значно менше, аніж до дослідження.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...