Реклама

💻 Windows 11: немає TPM 2.0? Не біда

Багато процесорів AMD та Intel можуть запускати нову ОС Microsoft без виділеного чіпа TPM 2.0
Čytaty latynkoju
💻 Windows 11: немає TPM 2.0? Не біда
  1. Головна
  2. Техно
  3. 💻 Windows 11: немає TPM 2.0? Не біда
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Багато процесорів AMD та Intel можуть запускати нову ОС Microsoft без виділеного чіпа TPM 2.0

Вам не потрібен спеціальний чіп TPM 2.0 для запуску Windows 11, всупереч системним вимогам Microsoft. Натомість майже всі сучасні процесори AMD та Intel вже відповідають вимогам Microsoft TPM 2.0, і лише налаштування BIOS можуть завадити вам оновити ПК до Windows 11.

Системні вимоги Microsoft 11 для Windows викликали ажіотаж не в останню чергу через обмеження процесора. Microsoft також заявила, що ПК повинен мати TPM версії 2.0. Хоча багато сучасних ноутбуків мають чіп TPM 2.0, материнські плати для ПК його не мають. На перший погляд, якщо у вас ПК, то потрібно було б придбати мікросхему TPM 2.0 для запуску Windows 11, яка зараз продається за надзвичайно великі суми (через «ділків»).

Проте, якщо ваш ПК не має виділеного чіпа TPM, ваш процесор може мати вбудований еквівалент. Зокрема, Intel інтегрує TPM (Intel PTT) у свої сучасні процесори, а AMD використовує щось подібне під назвою PSP fTPM. Багато виробників материнських плат вимикають їх за замовчуванням, але ви можете ввімкнути їх у BIOS вашої материнської плати. Кожен BIOS відрізняється, тому ми рекомендуємо спочатку прочитати інструкцію до вашої материнської плати.

Коротко кажучи, вам не обов’язково потрібно поспішати й купувати чіп TPM для запуску Windows 11 на ПК.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...